Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rath spadl z kola! Je pod morfiem, omlouval ho u soudu jeho advokát

Autor: dce, vr - 
27. dubna 2015
10:22

David Rath skončil po vážné nehodě na kole pod silnými léky v nemocnici. V pondělí se nedostavil k dalšímu soudnímu líčení v případu zmanipulovaných zakázek. Se svým obhájcem údajně komunikuje jen omezeně – o svém stavu mu napsal pouze SMS zprávu.

Když se David Rath v pondělí ráno nedostavil k soudu, nebylo to pro mnohé překvapením. Žalobce dokonce uvedl, že to není poprvé, co se obžalovaný bez omluvy nedostavil. Během přestávky Rathův advokát Adam Černý zjišťoval, kde se jeho klient zdržel. Odpovědí mu byla pouze krátká zpráva.

„Snažil jsem se ho kontaktovat. Poslal mi esemesku, že je v nemocnici na kapačkách,“ řekl u soudu advokát. „Komunikace s ním je velmi obtížná, je pod prášky, pod morfiem, dostat z něj kloudnou větu bylo těžké,“ dodal později.

Podle informací Blesk.cz spadl Rath z kola do škarpy a vážně se zranil. Není však jasné, kdy se nehoda odehrála ani zda měl helmu či ne. „V půl sedmé večer byl na cyklostezce na Valdeku hlášen muž po pádu z kola. Byl v bezvědomí a špatně dýchal, po příjezdu policie byl muž při vědomí,“ uvedla mluvčí Středočeské policie Štěpánka Zatloukalová.

Podle všeho se Rathovi udělalo nevolno, cizí zavinění policie vyloučila. V které nemocnici se bývalý hejtman nachází, se zatím také neví. Soud Rathovu advokátovi nařídil zjistit do středy, co jeho klientovi vlastně je a ve které nemocnici leží. 

„Od včerejška jsem v nemocnici a zatím mi není dobře. Až se to zlepší, dám vědět. Díky za pochopení,“ napsal Rath v SMS pro Blesk.cz. Později doplnil údaje o svém stavu: "Bezvědomí, otřes mozku, kontuse (zhmoždění, pozn. red.) kolene, ramene a páteře."

Bez Ratha nemůže soud prozatím pokračovat – Černý má také získat případné svolení o pokračování líčení v nepřítomnosti. Soudce již dříve právě Ratha a další obžalovanou Novanskou vyloučil k samostatnému projednávání právě kvůli protahování celého procesu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ikolop ( 28. dubna 2015 16:38 )

Pravičáci (ODS, TOP) : prodavač Rittig, vekslák prodavač Janoušek, pražský magistrátní horolezec Bém, býv. NSZ (nejvyšší st.zástupkyně) Vesecká a její boys : tzv. justiční mafie Pavel Němec, Kučera, Salichov, Coufal, býv.šéf pražského vrchního státního zastupitelství Vlastimil Rampula a jeho býv.náměstek Libor Grygárek, Černovský atd., zloděj per Klaus, jeho kůň Nečas s kantýnskou prodavačkou Nagyovou, ale, bohužel, i socan Rath "spadli z kola" a ujeli s milióny/miliardami. ČR je tzv. mafiánsko-justiční Absurdistán v čele s pražskými nenažranými, arogantními, nafoukanými pravičáckými tuneláři

kdoasi ( 28. dubna 2015 08:09 )

To je evidentní A zvláštní,že se mu to stalo zrovna u Kladna...leží v nemocnici,které tak výrazně pomohl. Divné,že?

kdoasi ( 28. dubna 2015 08:05 )

Jedinej dement široko daleko jsi ty.

janina7777 ( 27. dubna 2015 15:58 )

U monitoru ne.

kozinozka ( 27. dubna 2015 15:44 )

Rozdílné podpisy mohou znamenat stress, nebo psychickou poruchu. Jinak, podpis byl pořízen na notářství / a ne ledajakém, zapátrej a uvidíš, Michle a je to předseda komory// Zřejmě ho tam odvezl personál DS, ale má to být"notářské tajemství". Ptala jsem se, zda si pan notář nepamatuje, jestli venku někdo nečekal. I to je manipiulace, jelikož když tak starého člvoěka nasměrují dovnitř, on se neodváží se už nějak šprajcnout, a koná co chtějí ti venku..... pa

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa