Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Diplomat z ministerstva dostal padáka: Kvůli Hanče a Tonče

Autor: ljš - 
22. dubna 2015
11:13

Prý kašlal na případ unesených Češek, a proto ho propustili. Politický ředitel ministerstva zahraničí Václav Bálek prý nechodil na důležité porady, kde se řešil případ Hanky a Tonči. Jeho zastánci ale tvrdí, že se pouze nelíbil novému vedení ministerstva.

Ministerstvo odmítlo důvody Bálkova odvolání blíže vysvětlit, podle mluvčí úřadu ale byly velmi vážné. Padáka zřejmě dostal ještě předtím, než se dívky vrátily domů, na své pozici ale skončil k 1. dubnu.

Podle zdroje Mladé fronty DNES bylo Bálkovi vyčteno, že nechodil na důležité porady. „Byly za účasti tajných služeb, on na ně bez omluvy nepřišel a neuměl ani vysvětlit proč. Je však třeba říci, že jeho neúčast žádný faktický problém v případu nezpůsobila,“ řekl deníku.

Jiné zdroje z ministerstva ale uvádí, že se jedná pouze o zástupný důvod. Podle nich Bálek, který na úřadu pracoval už za dob ministra Karla Schwarzenberga, byl známý svou nezávislostí na politických stranách, a proto se ho ministr Zaorálek rozhodl nahradit Jestřábem, který má k ČSSD blíž.

„Když máte kvalitně pracujícího ředitele, k jehož výkonům nikdy nebyly připomínky, ministr s ním pravidelně konzultoval řadu věcí, telefonoval mu o víkendech, tak mu, i kdyby skutečně vynechal nějakou schůzku, vynadáte, dáte napomenutí, ale ne že ho odvoláte ve dvou dnech,“ řekl další zdroj deníku.

nafta ( 24. dubna 2015 18:36 )

Po žních půjdeš k Turkovi. A už sú tu.

ad-ga ( 23. dubna 2015 08:24 )

Copak diplomat může zato, že ty dvě blbky se vydaly do takové země? Oni si udělají výlet a chudák chlap má zkažený život.

tacoo ( 22. dubna 2015 23:11 )

japos22 ( 22. dubna 2015 20:29 )

Podej mi chleba, dám ti sůl

vrahrychtar ( 22. dubna 2015 20:25 )

doufam ze jim poradne zrentegovaly delohy jestli se tam neskrejvaj teraristi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa