Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišova cesta do New Yorku: Selfie s Monikou před letadlem

Andrej Babiš se vydal do USA. Před letadlem si udělal selfie s partnerkou Monikou
Andrej Babiš se vydal do USA. Před letadlem si udělal selfie s partnerkou Monikou  (Autor: Twitter, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
13. dubna 2015
16:06

Andrej Babiš se vydal do Spojených států na týdenní misi. Jednat bude s politiky, podnikateli, setká se s Janem Švejnarem, Madeleine Albright a dalšími lidmi. Spolu s ním se na cestu vydala i jeho partnerka Monika Babišová. Před letadlem si střihli selfie, ministr financí si však také trochu postěžoval.

„ČSA už nelítá ani do New Yorku, přestupujeme v Londýně. Pro některé americké investory problém,“ napsal Babiš na Twitteru k vysmáté selfie, kterou si s Monikou Babišovou pořídil před letadlem.

Dnes ministra financí čeká za Atlantikem jen přílet a ubytování v hotelu Mandarin Oriental. Již v úterý se však vydá podívat na Wall Street, k památníku teroristického útoku z 11. září 2001 a One World Trade Center a setká se také s někdejším prezidentským kandidátem a profesorem Janem Švejnarem či bývalým starostou Michaelem Bloombergem.

Babiš do USA vyrazil především na výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky. V plánu jsou schůzky s podnikateli i politiky. Setkat by se měl i s generálním tajemníkem OSN Pan Ki-munem a pražskou rodačkou Madeleine Albright. Ale také třeba s šéfem ekonomických poradců v Bílém domě Jasonem Furmanem, několika kongresmany a zástupci Pentagonu. Program tak má Babiš pořádně nabitý.

Podle serveru iHNed.cz Babiš hradí sobě i celému doprovodu letenky z Prahy do Spojených států i přesuny vnitrostátními linkami, což může odhadem vyjít na stovky tisíc korun. lLetí v business class,“ potvrdil serveru mluvčí ANO Jaromír Hasoň. Ubytování, dopravu delegace po městech a další servis zajistí české velvyslanectví ve Washingtonu.

stejne ( 13. dubna 2015 20:46 )

V-omyl

stejne ( 13. dubna 2015 20:45 )

Kde máš tubko.jen plastiku?

stejne ( 13. dubna 2015 20:45 )

Kde máš tubko.jen plastiku?

ingmarie ( 13. dubna 2015 18:33 )

 Plastic People!

milan1959 ( 13. dubna 2015 18:17 )

Kdyby Nečasová píchala se svým manželem, tak by ani nedošlo k politickému puči soudruhů Ištván a Šlachta ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa