Jsou to dvě osudové ženy Petra Nečase. Exmanželka Radka Nečasová dnes vypovídala u soudu v kauze zneužití vojenského zpravodajství, do soudní síně ji doprovázel jejich syn Tomáš. Současnou manželkou expremiéra je pak Jana Nečasová, která pro Nečase pracovala jako šéfka jeho kabinetu.

Po propuknutí aféry Nagyová však přišla o práci. Ale nezahálí. Týden.cz jako první přinesl informaci, že se rozhodla věnovat koučinku. A vydala se do boje o klienty pod hlavičkou společnosti K2 Koučink, která má sídlo v Praze. „Dobrý den, jsem Jana Nečasová. V každém z nás je obrovský potenciál. Je i ve Vás. Jde o to ho nalézt a uvolnit. A potom využít. Každý z nás může růst i zdokonalovat se. Život však není jen cesta nahoru. Na cestě je mnoho překážek a čeká nás i mnoho pádů a zklamání. Dobře vím, jaké to je. Pracně stoupat nahoru a pak prudce padat. Zažila jsem to několikrát,“ přináší Nečasová osobní zpověď i motivaci na svých webových stránkách. 

S čím Nečasová radí? Záběr je široký a vzhledem k minulosti na Úřadu vlády i kolem rozvodu expremiéra Nečase vyznívají některé body poněkud pikantně. Nečasová nabízí služby mj. při hledání nového zaměstnání či partnera, řešení konfliktů na pracovišti, vztahových problémů či při špatné komunikace v rodině.

Důležitou položkou pro případné zájemce je nepochybně i ceník. Jedno šedesátiminutové sezení, označené jako ochutnávka, přijde zájemce v případě osobního kontaktu s koučkou na 2100 Kč. Je zde však i jiná možnost – Skype. Pak cena klesne na 1450 Kč. Balíček celkem desítky sezení vyjde na 18 tisíc.

Nejlepší kamarádky: Psíci

„Koučink vnímám jako své poslání. I díky němu jsem se já sama zdokonalila a lépe sebepoznala. Jsem energická a akční, ale současně umím naslouchat a být pozorným posluchačem a rádcem,“ píše dále na webu Nečasová. Hlavním tahákem se může stát především její jméno, Nečasová však nezapomíná zmínit ani to, že si udělala certifikát Akreditovaný externí profesionální kouč a zkušenosti čerpala i u Timothyho Gallweye, autora knihy Tajemství vysoké pracovní výkonnosti: metoda Inner Game a zakladatele metody koučinku.

Nečasová však na webu zmiňuje i drobné detaily ze svého současného života – třeba to, že opravdu ráda sportuje a jejími nejvěrnějšími kamarádkami jí jsou Lily a Jasmínka, dva boloňští psíci.

Gregorová: Povstaň jako bájný fénix

Nečasové přitom přímo na webu vyjadřuje podporu i herečka Hana Gregorová. „Milá Janinka, chci Ti napsat jenom pár slov, jako povzbuzení do nového začátku. Jsem moc ráda, že jsi se nenechala ničím zlomit, že se pouštíš do nového projektu, na který je třeba hodně energie,“ uvádí Gregorová a dodává: „Je pravda, že tahle společnost nemá ráda silné ženy, taky jsem se s tím setkala, ale naše síla je hlavně v tom, že nedáváme na odiv svoje trápení a jizvy na duši všem kolem nás, ale radši to všechno schováme za úsměv a celoživotní optimizmus. Tak ať se ti všechno povede, ať vzlétneš jako Fénix z popela…“

Jen tak na okraj, Nečasová není jedinou ženou se zkušenostmi s pány politiky, která se snaží prosadit jako koučka. Stejný záměr odhalila před časem i někdejší poslankyně VV Kristýna Kočí. Ta se však zaměřila čistě na vztahy – a pustila se dokonce do oblasti seznamek.

Fotogalerie
15 fotografií