Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš tweetuje: Radši budu s dětmi než poslouchat ožralého Kalouska

Miroslav Kalousek se ve sněmovně pustil do Babiše, který je s rodinou na dovolené. Vicepremiér mu to ostře vrátil.
Miroslav Kalousek se ve sněmovně pustil do Babiše, který je s rodinou na dovolené. Vicepremiér mu to ostře vrátil.  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: Jaroslav Šimáček - 
2. dubna 2015
16:31

Andrej Babiš se vydal s rodinou podle všeho na hory do Francie, jeho opozičního rivala Miroslava Kalouska to naštvalo a kvůli Babišově absenci de facto ukončil jednání sněmovny. Jenže Babiš se na dálku do exministra zostra pustil: Radši prý bude s dětmi než poslouchat ožralého Kalouska!

A zase ten Twitter. Andrej Babiš je na něm poměrně aktivní, pouští se i do přestřelek. Loni kritizoval ministra zdravotnictví Němečka, tentokrát se pustil do Miroslava Kalouska. "Moje řádně omluvená dovolená s dětmi (vidím je málo a mají teď prázdniny) je v PS téma. Radši budu s nimi, než poslouchat ožralého Kalouska," tweetoval dnes ze zahraničí Babiš.

Ministr financí Babiš přitom takto ostře reagoval na počínání svého předchůdce úřadu Miroslava Kalouska. Ten se rozhodl demonstrativně požádat o přestávku pro poradu poslaneckého klubu TOP 09. A vlastně tím předčasně ukončil středeční jednání Poslanecké sněmovny. Dvouhodinová přestávka totiž přesahovala čas na vymezené jednání nadlidí.

Andrej Babiš na Twitteru: Reakce na Kalouska Andrej Babiš na Twitteru: Reakce na Kalouska | Twitter

Kalousek: Babiš nemaká, ale lyžuje

"Já jsem se marně pídil po tom důvodu, čím může být zaneprázdněn první místopředseda vlády, když zasedá Poslanecká sněmovna. Přemítal jsem o nějakých závažných mezinárodněpolitických jednáních, například o karuselech. Ne, on si jel zalyžovat," pronesl v reakci na Babišovu absenci ve sněmovně Kalousek.

Nejsme jako politici, makáme, tvrdilo před volbami ANO. Do slov o "makání" se však opozice občas s chutí trefí. "Pro nás je to samozřejmě šok vzhledem k tomu, že on i celé jeho hnutí říkalo, že jde do té sněmovny makat a ne lyžovat," narážel "šokovaný" místopředseda TOP 09 Kalousek na volební heslo Babišova hnutí. Navrch přidal štiplavou poznámku, že se musí s klubem poradit, zda třeba příští týden nepůjdou bruslit. Inu, venku začalo sněžit a zima se na jaře vrátila i do sněmovny.

Vztahy mezi Kalouskem a Babišem jsou nadále na bodu mrazu. Lidově řečeno, nemusí se. Útočí na sebe poměrně často, jde tedy jen o další kolo. Babiš tentokrát vytáhl téma Kalouskovy náklonnosti k alkoholu. "Na hloupé urážky nemá cenu reagovat. Zatímco já jsem byl střízlivý a v práci, on nebyl v práci, i když má osm bodů na schůzi sněmovny. Přeju mu dovolenou s dětmi, ale ty mají prázdniny ve čtvrtek a v pátek, on tu nebyl ani v úterý a ve středu. Každým krokem Andrej Babiš prokazuje, že není politik, nemaká, ale lyžuje," reagoval po jednání sněmovny pro iDNES.cz Kalousek.

Babiš v půjčovně lyží

K žádosti o přestávku se k topce přidala i ODS. Šéf jejího poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura si také neodpustil směrem k Babišovi výtku. "Já na rozdíl od mého kolegy, pana předsedy Kalouska, tak překvapen nejsem. Pamatuji si, když byly interpelace a současně ples v opeře ve Vídni, co kdo zvolil, kde vlastně byl," reagoval Stanjura na Kalouskovy výhrady při jednání sněmovny.

Andrej Babiš se přitom nachází v současnosti patrně ve Francii. Jeho další čtvrteční tweet totiž zněl: "Pán v půjčovně lyží mi nabízí, že pokud zaplatím v cashi, dostanu 20 pct slevu. Že by Francouzi potřebovali elektronickou evidenci tržeb?"

Andrej Babiš na Twitteru: Ve Francii na dovolené Andrej Babiš na Twitteru: Ve Francii na dovolené | Twitter

Šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek na výtku opozice dodal: "Nevím, zda je horší lyžování, nebo neustálé obstrukce TOP 09 a ODS, jen za poslední dva jednací dny si pan Kalousek vzal tři hodiny přestávku, aby znemožnil jednání sněmovny. A když byl pan Kalousek v době zasedání sněmovny na koncertě v Grazu, také ho za to nikdo nekritizoval..."

Video Babiš versus Kalousek: Takhle se v Blesku porafali o prachy! - Vera Renovica,Petr Soukup
Video se připravuje ...

panda82 ( 27. října 2015 08:37 )

Šokující Kalousku to není, Babiš má pravdu Vás se už nedá poslouchat a už vůbec se na Vás dívat , zvolil dobře že se věnuje rodině, s váma ztrací čas, vemte už na vědomí že jste víc jak trapný, to by měla udělat celá sněmovna jak budete žbrebtat tak odejít, zbytečně promarněný čas

japos22 ( 2. dubna 2015 21:30 )

A nerozdělí se, všechno jen pro sebe

kia.optima ( 2. dubna 2015 20:54 )

mělo se to vymést komplet, ale jak, říkám komplet!!!

antiall ( 2. dubna 2015 20:51 )

 krystalickeho, takže v ciste kvalitě neredeny, prý, tak to psali.

kia.optima ( 2. dubna 2015 20:36 )

50 kg koksu míří z Lidlu do Sněmovny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa