Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Možná se domluvíme, ale ne za každou cenu, říká premiér zadluženého Řecka o dohodě s eurozónou

Autor: shp, ČTK - 
30. března 2015
21:30

Premiér zadluženého Řecka Alexis Tsipras si nevidí do úst! Po pondělním jednání v parlamentu se nechal slyšet, že je vláda víceméně připravená uskutečnit dohodu s eurozónou, které dluží stamiliony. Nicméně ne za každou cenu. Populista Tsipras si asi neuvědomuje, jak moc jemu a jeho zemi teče do bot...

Tsipras prohlásil, že jeho vláda je připravena realizovat dohodu s eurozónou dojednanou v únoru, ale ne za každou cenu. V projevu v řeckém parlamentu šéf kabinetu řekl, že usiluje o „čestný kompromis“. Lid podle něj vládu žádá, aby neustoupila ani o krok.

Je pravda, že se snažíme o čestný kompromis s našimi věřiteli, ale neočekávejte od nás bezpodmínečný souhlas,“ zdůraznil Tsipras. Premiér také vyzval středo-pravou opozici, aby podpořila jeho postoj při vyjednávání s věřiteli a jeho snahu skoncovat s úspornými opatřeními.

Podle něj vládní strategie přináší výsledky. Tsipras upozornil, že nový zákon usnadňující splácení daňových nedoplatků již přinesl do státní pokladny 100 milionů eur za jediný týden.

Premiér také řekl, že Řecko potřebuje restrukturalizovat svoje dluhy, aby je mohlo splatit. Podle agentury Reuters tak opět nastolil otázku dalších dluhových úlev, které se staly jedním z pilířů jeho předvolební kampaně.

Bývalý premiér Antonis Samaras, vůdce nejsilnější opoziční strany - konzervativní Nové demokracie, Tsiprase obvinil, že hraje divadlo s virtuálním vyjednáváním“. Řekl také, že vláda žene zemi do recese a z ní vyplývající nejistoty.

123automobil ( 1. dubna 2015 10:32 )

tfuuuuj!!!!

123automobil ( 1. dubna 2015 10:32 )

tgbb. ( 1. dubna 2015 06:40 )

My, zásadoví komunisté, zloději a jiný lidský odpad nacházíme útočiště v ČSSD. Tak, jako soudruh Zeman, Zaorálek, Urban a spousta dalších.

tggb ( 31. března 2015 09:09 )

tgbg + santixkauz + tgbb = 1 zmr.danej debil, kterýho komunisti v r. 1970 vyrazili ze strany protože byl pomýlený

tgbg ( 31. března 2015 07:47 )

Typický komunistický sopel. Nemá ani vindru a tak vydírá toho, kdo mu chce půjčit. Jak rád by znárodňoval!!! Jeho soudruzi ovšem všechno prožrali. Ostatně jako všichni komunisti, kteří ještě ve světě zbyli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa