Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Grosse otrávili?! V jeho vlasech se prý našlo příliš těžkých kovů

Autor: Marta Prokešová, Iva Dvořáková - 
27. března 2015
05:00

Byl expremiér Stanislav Gross (45) otráven? Jeho nevyléčitelná nemoc mozku, která mu paralyzuje tělo i řeč, nemusí být jen nešťastná náhoda. V jeho vlasech se údajně našlo příliš těžkých kovů!

Sám Gross se podle serveru Neovlivní.cz podezřením, že byl otráven, zabýval. Podstoupil prý analýzu vlasů, v nichž se našel neobvykle vysoký obsah těžkých kovů. Podle serveru potvrdili dva lidé z okolí expremiéra, že Gross začal podezření na otravu prověřovat v době, kdy mu lékaři neléčitelné onemocnění mozku diagnostikovali.

A dokud měl síly, hledal pro to důkazy. Ačkoliv se má za to, že Gross trpí amyotrofickou laterální sklerózou (ALS), lékaři ani nikdo z jeho rodiny to dosud nepotvrdili. Příčiny tohoto onemocnění jsou neznámé.

Ale podle jednoho z pražských toxikologů, který nechtěl být v souvislosti s kauzou Gross jmenován, by tuto nemoc otrava těžkými kovy mohla vyvolat.

Dřímající otrava

„Otrava těžkými kovy se většinou projeví až po dlouhé době. V průběhu tohoto času se kovy usazují v kostech, ledvinách, mozku a poškozují imunitní systém,“ řekl Blesku toxikolog.

Podle něj jsou otravy těžkými kovy opravdu podezírány jako jedna z příčin závažných neurologických onemocnění, jako např. právě ALS nebo roztroušená skleróza a Parkinsonova či Alzheimerova choroba.

„Už při lehké otravě se postižený špatně soustředí a dělá mu potíže myslet. Příznaky těžké otravy jsou nespecifické a často se zaměňují s jinými zdravotními potížemi,“ prozradil toxikolog.

Kmotři traviči

Kdo by ale měl zájem Grosse otrávit? „Standa říkal, že by to časově odpovídalo na dobu, kdy byl předsedou vlády,“ řekl deníku Neovlivní.cz jeden z jeho přátel. Možná je to všechno ale příliš divoká konspirační teorie. Do těla se totiž může dostat vysoký obsah těžkých kovů i přirozenou cestou ze znečištěného prostředí.

Kovy, konkrétně poloniem, byl podle britské policie otrávený např. bývalý agent ruské KGB Alexandr Litviněnko. To bylo radioaktivní, takže zemřel pár měsíců po otravě, v roce 2006 v Londýně.

Příznaky otravy těžkými kovy

  • častá bolest hlavy
  • únava, poruchy koncentrace a myšlení
  • bolesti svalů a třes
  • trávicí problémy, zácpa či průjem
  • chudokrevnost
  •  poruchy koordinace a mdloby

Co říká o nemocném manželovi Šárka Grossová?

Video Grossová o nemocném muži: Standa je odstraněný od rodiny! - David Turek, Jan Brunclík
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbb. ( 2. dubna 2015 10:41 )

Já jsem otrávený z té oranžové pakáže ve Strakovce.

salto ( 30. března 2015 11:23 )

Von votrávil téměř celý národ

rudyptak48 ( 30. března 2015 10:32 )

Kdo by mu to proboha udělal? Vždyť byl tak křišťálově čistý, že ani čistší být nemohl.

zauber ( 28. března 2015 08:51 )

Myslel si, že má doma Šárku a byla to Maryša. Ačkoliv, i ta Šárka, dle historických pramenů dokázala zabít.

hofihofi ( 27. března 2015 23:03 )

Ty blbe, kdo se takhle sam otravi? Jo zjevna nasral a obral kmotry, ten se musel zaplest Do veci, NECHOD VASKU S PANY NA LED .....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa