Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemana vítali nápisem: Miloši, go home! Má vrátit úřadu důstojnost

Autor: ČTK, simao - 
26. března 2015
17:07

Miloše Zemana nečekalo poslední den návštěvy Libereckého kraje nejveselejší přivítání. „Miloši, go home,“ objevil se na jednom z domů nápis posílající prezidenta domů. Vedle toho dostal Zeman v Turnově protestní výzvu.

Turnovští zastupitelé dnes předali prezidentovi Miloši Zemanovi výzvu, ve které apelují na hlavu státu, aby vrátil důstojnost úřadu, který zastává. Zeman jim zase doporučil, aby věnovali větší pozornost dění ve svém městě.

Turnov byl jediným místem při třídenní návštěvě prezidenta v kraji, kde se jeho odpůrci veřejně projevili. Na jednom domě vyvěsili transparent "Miloši, go home" a v sále Střelnice při besedě s prezidentem na něj část publika mávala červenými kartami. Přišlo ale i hodně jeho zastánců se zelenými kartami a někteří ho skandovaně povzbuzovali: "Miloši, jsme s tebou" či "Nedej se".

Výzvu podepsalo 14 z 27 turnovských zastupitelů. Prezidentovi vyčítají například jeho proruské postoje. "Některé jeho vysloveně proruské aktivity chápeme jako přímé ohrožení demokracie, naší svobody a svrchovanosti naší země," uvedl ve zdůvodnění vzniku výzvy zastupitel Josef Uchytil (Turnov potřebuje změnu).

Podle prezidenta by ale místo výkřiků mělo být důležitější používání argumentů. Znova také zopakoval, že si za svojí cestou do Moskvy na oslavy 70. výročí od konce druhé světové války nadále stojí. "Kdyby Němci vyhráli válku, tak tu nejsme," uvedl v diskusi. Do Moskvy jede zejména uctít památku 150 000 sovětských vojáků, kteří padli při osvobozování Česka a Slovenska. "Jsem hrdý, že tam jedu," dodal.

Zeman přitom ve čtvrtek zakončil svou třídenní návštěvu Libereckého kraje. Navštívil opět řadu podniků včetně mincovny v Jablonci, ale třeba i 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci či Akademii Vězeňské služby ve Stráži pod Ralskem, kde si prohlédl cvičnou celu. První dáma Ivana Zemanová měla separátní program.

Na závěr své návštěvy Zeman při tiskovce upozornil na kuriozitu – podle něj "blbost roku". "Při rozhovoru s několika starosty v Libereckém kraji jsem zjistil, že Úřad na ochranu osobních údajů vydal směrnici, která udává, že pokud městský úřad chce někomu blahopřát třeba k 70. nebo 80. narozeninám, je zapotřebí, aby nedošlo ke zneužití osobních dat, aby příjemce tohoto blahopřání vyplnil formulář, kde o toto blahopřání žádá a odeslal ho na příslušný městský úřad. Navrhuji vám, protože jsem milovník vulgarismů, aby tato směrnice byla označena za blbost roku," uvedl Zeman na brífinku ve společnosti hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, kterému poděkoval za organizaci návštěvy.

alenam ( 27. března 2015 14:13 )

Protože by to byla lež. Kradení tunelování intrikaření a podvody jsou možná minulost ale jak proboha bojuje za lidi? Co pro ně udělá? Co pro ně kdy udělal?

salto ( 27. března 2015 09:07 )

Pro ty brachy z Turnova platí: čím je sud prázdnější, tím víc duní

salto ( 27. března 2015 09:05 )

Ono to je taky časovým posunem, šťourale

andula1 ( 27. března 2015 02:58 )

Tak jim to opět pan president natřel,všude kde byl,co taky si pár odpůrců zaslouží na hrubý pytel ,musí být hrubá záplata,bez toho to nejde. A ta blbost roku je na správném místě,však obec nemusí nikomu přát k narozeninám ,vyplňovat dotazník aby nedošlo k úniku osobních dat je směžná záležitost hodná dementů a neadtrálců

karel343 ( 26. března 2015 22:58 )

všechno je česká kvalita a na cajk http://www.xvideos.com/video3161753/party_piss_slave

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa