Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Babiš vybuchl u Moravce: Kvůli Kalouskovi mluvil i slovensky!

Babiš se rozčílil v Otázkách Václava Moravce.
Babiš se rozčílil v Otázkách Václava Moravce.  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: lm - 
22. března 2015
17:15

Ministr financí Andrej Babiš (60, hnutí ANO) ztratil nervy v televizních Otázkách Václava Moravce. Rozčiloval se kvůli tématu zvýhodnění biopaliv, které mu ostře vyčítá jeho předchůdce Miroslav Kalousek. Babiš kvůli tomu několikrát zvýšil hlas a mluvil i slovensky.

Miroslav Kalousek se v pátek ostře pustil do Andreje Babiše kvůli daňovému zvýhodnění biopaliv, které by mohlo být prodlouženo díky návrhu zákona lidovců o dalších pět let. Jenže za touhle novelou podle exministra Miroslava Kalouska stojí jeho nástupce Andrej Babiš! „Andrej Babiš si dotyčný zákon napsal tak, aby to vyhovovalo výlučně jeho výrobkům,“ tvrdí Kalousek. Daňovým zvýhodněním biopaliv si přijde Agrofert na zhruba 5 miliard korun, upozorňuje Kalousek v Právu. 

To rozohnilo Andreje Babiše, který dal svým emocím volný průtok v Otázkách Václava Moravce. „Já to zásadně odmítám, Kalousek demagogicky lže. Toto je záznam z roku 2010 z Poslanecké sněmovny, všichni včetně Kalouska hlasovali pro zákon o biopalivách. Je to směrnice EU,“ rozčiloval se Babiš, kterého pořádně vytočilo i to, že během vysílání byl na obrazovce titulek „Výhodný byznys pro Agrofert?“.

Moje firmy nedostávají žádné dotace za biopaliva, nech to každý slyší už konečně! Ani korunu! Výhoda je ve spotřební dani, to znamená, kdo má tu výhodu? České dráhy! Proto jsou i jízdenky takové, jaké jsou. Výrobci biopaliv nemají žádnou výhodu. Toto je lež, kterou Kalousek neustále šíří. Spotřební daň je zvýhodnění pro toho, kdo to uvádí do provozu v oběhu. Moje firmy s tím nemají nic společného. Kalousek je demagog a lhář!“ vysvětloval ministr financí.

Svému odpůrci pak vzkázal, že pokud mu to vadí, ať jde do Bruselu a oznámí jim, že závaznou směrnici plnit nebudeme. „Dostaneme flastr,“ dodal.

hejhej ( 23. března 2015 17:15 )

dokola: Pár voličů mu přesto dává hlas, bohužel.

salto ( 23. března 2015 08:25 )

Kalousek je futrál všech křiváků, provokatérů a lhářů. Jako člověkovi mu nepřeju nic zlého, ale už by mu tu hu.., tedy ústa měl někdo zavřít, když nedokáže pochopit sám, že mu ty jeho kecy žerou jenom jemu podobní

asijo ( 23. března 2015 04:56 )

Kalousek už tak lže,se i sám sobě nevěří a neví kdy říká pravdu.

svk93 ( 22. března 2015 23:25 )

..tomík007,mozu slovaci zato,že si z incestu? ..helevolelandisto...

tgbb. ( 22. března 2015 23:11 )

Kalousek pracoval jako chemik. Sobotka nepracoval nikdy nikde. Leváci umí jen krást.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa