Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exkluzivně: Okamurova tajná schůzka v restauraci! Šéf Úsvitu pod rouškou noci hledá spojence

Autor: Marcel Mihalik - 
13. března 2015
04:59

V gotickém sklepě restaurace v centru Prahy se ve středu v noci sešli političtí spiklenci. Zrazený šéf Úsvitu Tomio Okamura (42) s bratrem miliardáře Zbyňkem Passerem (40) a dalšími lidmi podle zdroje Blesku jednali o založení nové strany.

Pod rouškou tmy dorazil Tomio Okamura jako vždy s Radimem Fialou, který ho neopustil ani při stranickém puči, k restauraci U Zlaté konvice na Staroměstském náměstí. Rozhlíželi se, jako by byli neradi spatřeni. A hned zmizeli do salonku v podzemí.

Poté se u vchodu do podzemí zjevil exposlanec ODS Jiří Janeček a zanedlouho i Zbyněk Passer, který je bratrem boháče Radima Passera. V tu chvíli zbývala jen poslední postava tajného setkání těch, kteří nebyli v poslední době v politice příliš úspěšní. Jakmile však do restaurace zaplul i Jan Veleba, šéf strany, která dřív nesla název Zemanovci, do salonku už nikdo nesměl. Dva statní muži u vchodu se o to postarali.

V salonku političtí spiklenci jednali téměř čtyři hodiny. O čem? Podle zdroje Blesku se domlouvali na založení strany, která má využít tváře Tomia Okamury a zjevně i ekonomického vlivu Passerových. 

Když jsme se ale dotazovali přímo Okamury, snažil se mlžit. „Sešel jsem se s předsedy politických stran, kdy se ptám, zdali je možná podpora v nějakých bodech,“ řekl Blesku.

Schůzku nepopřel ani Passer. Vše ale odbyl vtípkem: „Tématem byla zejména neúnosně vysoká cena piva v okolí Staroměstského náměstí. Někdo už by s tím měl něco udělat!“ Přitom právě Passer před týdnem vypustil do světa informaci o čtyřčlenném přípravném výboru křesťansko-konzervativního politického bloku, jehož lídrem má být.

S tím ano, s tím ne

Okamurovo pozvání přijal i senátor Jan Veleba, který na dotaz Blesku spolupráci s Passerovým projektem vyloučil. „Osobně to nevidím jako životaschopné,“ řekl jen. K Jiřímu Janečkovi pak dodal: „Tam budu opatrný, protože má blízko ke straně Marine Le Pen.“ S Okamurou ho ale pojí jeho nadšení pro Miloše Zemana. „Je to zajímavá osobnost. Má dost příznivců a my řešíme strategii do voleb,“ dodal Veleba o Okamurovi.

Tajná schůzka udivila Okamurova rivala a šéfa poslanců Úsvitu Marka Černocha. I když jednání šéfa hnutí nepovažuje za porušení stanov. „Ta skladba pozvaných, kde každý je názorově úplně jinde, je ale divná,“ shrnul to Černoch.

Zbyněk Passer (40)

- bratr pražského developera a miliardáře Radima Passera
- starosta městské části Praha-Koloděje za hnutí Pro Prahu
- hnutí je považováno za rodinný podnik, protože jeho předsedkyní je Passerova sestřenice Petra Venturová
- jeho hnutí se nedostalo do pražského zastupitelstva, kde chtěl být primátorem

Tomio Okamura (42)

- předseda a poslanec hnutí Úsvit přímé demokracie
- bývalý senátor a neúspěšný kandidát na prezidenta
- nedávno 12 z jeho 14 poslanců oznámilo, že bez něj zakládají novou stranu
- příznivec prezidenta Miloše Zemana

ikolop ( 14. března 2015 01:04 )

Hnutí Pro Prahu = přeběhlíci z ODS, tj. údajně tunelářské strany a mafiánů ? Jako Milan Coller (jenž dle Blesku mj. "sexoval" s Ivetou Bartošovou), prodavač a bývalý starosta Prahy 22 - Uhříněvsi, kamarád Béma, Janouška, Rittiga, Milana Richtera (skupovačů pozemků a tzv. tunelářů ?), Nagyové+Nečase. Takovou pravičáckou, tzv. pakáž, si snad námi preferovaný Okamura do své strany nenatáhne.

zada ( 13. března 2015 13:07 )

zada ( 13. března 2015 13:06 )

zada ( 13. března 2015 13:06 )

Copak nám to zase Bleks vymýšlí za konspiraci?? Copak se nám to zase snaží namluvit. Okamura i Veleba jsou zastánci českého národa včetně prezidenta republiky. A to se nelíbí a ni pražské kavárně , ani blesku-plesku, ani všem lobistům a tunelářem, a těm závistivcům (např. farizej Sobotka, a další modrá a žlutá havěť) Takže Blesk se zase snaží vnésti do národa svoji myšlenku a vnutit ji národu jako "pravdu"!!! Blesku kdybys nebyl plesk, tak ani tak bych ti nevěřil. Naše média jsou proradná lživá a alpinisticky řiťolezcová!!!!!

vladimir1950 ( 13. března 2015 10:05 )

Okamura s Velebou mají v lecčems nepříjemnou pravdu a říkají ji nahlas. To se samozřejmě nelíbí těm "zavedeným" co jinak mluví a jinak se chovají,levice s pravicí si přehazují moc. Bafuňáři se mezi sebou vždycky domluví vždyť jde "jen" o jisté peníze z našich kapes..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa