Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Klaus provokuje Západ: Putinovo Rusko je obětí! Ruské jednotky na Ukrajině neoperují

Putin sice nechal obsadit Krym (neoznačenými vojáky), podle Klause je však Rusko obětí
Putin sice nechal obsadit Krym (neoznačenými vojáky), podle Klause je však Rusko obětí  (Autor: Reuters, Foto Blesk - Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
11. března 2015
05:47

Václav Klaus sám sebe dostal pod palbu kritiky. A to kvůli slovům pro rakouský deník. V době, kdy Vladimir Putin přiznal, že rozhodl o akci na Krymu, a děsivě popálený ruský voják přiznává, že Rusové válčí na východní Ukrajině, si český exprezident dál vede svou. Za problémy na Ukrajině může Západ!

Ruský prezident Putin v televizním dokumentu přiznal, že vydal rozkaz, aby se Krym navrátil pod Ruskou federaci. Padl tak mýtus o neoznačených vojácích, které Rusko v minulosti označovalo za krymskou domobranu. Rusové na Ukrajině operovali a spekuluje se, že stejný postup jako na Krymu zvolili i při podpoře doněckých, luhanských a dalších východoukrajinských rebelů.

Václav Klaus však v rozhovoru pro rakouský list Tiroler Tageszeitung tvrdí: „Kdyby tam byla ruská vojska s moderními technologiemi, mluvili by o tom Američané nahlas každý den. Nemluví o tom – a to znamená, že to není realita, kterou musíme akceptovat. Jsou to fámy a hypotézy.“ Upozornil na to server iDNES.cz.

Exprezident Klaus však v rozhovoru upozorňuje, že již došlo na spuštění nové studené války mezi Západem a Východem. „Studená válka je již zde. A já se obávám, že za ni všichni zaplatíme příliš mnoho. Nevidím žádný způsob, jak z toho ven,“ tvrdil Klaus.

Kdo za pokračování studené války podle něj může? „Patřím k menšině politiků, žurnalistů a intelektuálů, kteří si myslí, že tlak přišel ze Západu. V tomto ohledu vina na Rusku neleží. To, co Rusko udělalo, je pro mě jen reakce, vynucený tah,“ uvedl Klaus. Západu nadále vyčítá především údajnou organizaci vleklých a krvavých protestů na kyjevském Majdanu, které zažehly vleklý ukrajinský spor. Spory však svými vyjádřeními vyvolává i exprezident Klaus.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivuska1 ( 11. března 2015 20:43 )

USA chce rozpoutat valku v Evrope . Nesmime to dovolit !!!!!!!!!!!!!!!! USA se bude hezky v pozadi a bezpeci bavit jak se Evropa navzajem vrazdi.

ivuska1 ( 11. března 2015 20:39 )

ivuska1 ( 11. března 2015 20:38 )

ivuska1 ( 11. března 2015 20:37 )

Ja osobne s Klausem v mnoha vecech nesouhlasim ale v tomto pripade ma absoutni pravdu.

tgbg ( 11. března 2015 19:42 )

Klause jsem nikdy nemusel, a i v tomhle nemá pravdu. Jak známo, nezná skutečnou pravdu a je podobný komunistickým fašounům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa