Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tipy na rozbité silnice od čtenářů Blesku: Nechám to opravit, slibuje ministr

Autor: poe - 
10. března 2015
05:25

Které silnice jsou nejděravější? Blesk vybral pětici tipů od čtenářů a ukázal je ministrovi dopravy Danu Ťokovi (56, za ANO). Ten slíbil, že rozbitá místa vyrazí zkontrolovat a nechá je opravit.

Asi každý řidič už někdy proklel stav českých silnic, když se jeho plechový miláček nečekaně propadl do jámy ve vozovce.

Ministr dopravy Ťok se rozhodl, že se záludnými místy zatočí. A čtenáři Blesku dostali příležitost mu s tím pomoci. Od začátku února posílali do redakce tipy na nejhorší silnice v Česku.

Jedinou podmínkou bylo, že to musí být silnice I. třídy, rychlostní silnice nebo dálnice, které má v kompetenci Ředitelství silnic a dálnic, tedy ministerstvo dopravy.

Jak teď ministr Ťok s rozbitými úseky naloží? „Udělám inspekci a pojedu se na některá ta místa přímo podívat. Pak budu řešit, jak je co nejdříve opravit,“ řekl Blesku ministr.

Kraje dostaly 4,4 miliardy

Nejen silnice I. třídy, rychlostní komunikace a dálnice mohou zářit novotou. Opravovat se mohou také silnice II. a III. třídy. Ministerstvo dopravy totiž vyhlásilo program na obnovu krajských komunikací.

Je v něm celkem 4,4 miliardy korun. Zájem ze strany krajů je ale zatím spíš nízký.

„Obdrželi jsme žádosti ze dvou regionů. Tímto bych proto chtěl na kraje apelovat, aby se o peníze přihlásily co nejdříve. Stavební sezóna začíná,“ vyzval ministr Dan Ťok.

ppadys13 ( 10. března 2015 09:14 )

Opraví hovno,už na to dávno zapomněl.

kapka6 ( 10. března 2015 07:13 )

Nebo nadělá víc značek "Nerovnost vozovky" je to levnější a dělnici se nenadřou! Tak se to řeší u nás.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa