Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Prezident Zeman vrací úder: Sobotka je lhář a zrádce!

Autor: shp, ČTK - 
8. března 2015
15:01

Prezident Miloš Zeman si obvinění Bohuslava Sobotky nenechal líbit a ohradil se proti němu. Řekl, že politickou stranu ČSSD nikdy nepoškodil, jak tvrdí její současný předseda. Sobotku bez servítků označil za lháře a zrádce.

Prezident a někdejší předseda ČSSD Miloš Zeman se ohradil proti tvrzení současného šéfa strany Bohuslava Sobotky, že v jeho politickém angažmá po prezidentské volbě v roce 2003 lze pozorovat příklady jednání, které poškozovaly sociální demokracii.

V rozhovoru, který zveřejnil server Parlamentní listy, Zeman tato slova označil za lež a na adresu Sobotky uvedl, že "zrádce omlouvá svoji vlastní zradu". Sobotka ale nehodlá na svém názoru nic měnit, sdělil dnes. Prezident tvrdí, že svým jednáním straně pomohl, což dokládá svou účastí ve volební kampani ČSSD v roce 2006, kdy jezdil volebním autobusem Zemák po republice a "snad přispěl" k tehdejšímu výsledku sociální demokracie.

Takže bohužel musím označit toto tvrzení (o poškozování strany) za lež snadno vyvratitelnou tímto faktem. Ale mám-li být smířlivý, musím říci, že lidsky dokážu pochopit, jestliže zrádce omlouvá svoji vlastní zradu,“ řekl Zeman.

"Svůj názor na chování Miloše Zemana k ČSSD jsem popsal ve své zprávě pro delegáty sjezdu ČSSD a nemám na tom co měnit," napsal v reakci na Zemanova slova Sobotka. Názor na Zemana popsal Sobotka ve zprávě pro stranický sjezd. Vyzdvihuje v ní ale i Zemanovy zásluhy o sociální demokracii v letech 1993 až 2002.

Změnu chování Miloše Zemana k vlastní straně lze pozorovat od jeho neúspěšné prezidentské volby v roce 2003,“ stojí v Sobotkově zprávě, kterou bude schvalovat sjezd ČSSD v polovině března. Zeman v roce 2003 prohrál v souboji o prezidentský post s Václavem Klausem, když pro něj nehlasovala ani řada členů jeho tehdy vlastní strany.

Příčiny výsledku této volby by si podle Sobotky zasloužily detailní historickou analýzu. Vina podle něj ale padá jak na tehdejší vedení strany, které se nedokázalo dohodnout na kandidátovi ČSSD a získat pro něj podporu, tak i na Zemana, který se v úsilí o podporu ČSSD pro svou prezidentskou kandidaturu dopustil řady chyb.

Chybou podle Sobotky bylo například odmítnutí kandidatury v prvním kole volby. Právě Sobotka byl podle médií jedním z těch, kteří pro Zemana nehlasovali. Prezident na kritiku, že nešel už do prvního kola volby, reagoval tím, že "je potřeba si uvědomit, že v prvním kole měli komunisté svého vlastního kandidáta, který by dostal všech 30 nebo 40 hlasů komunistických poslanců, zatímco ve druhém kole svého kandidáta nestavěli".

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

cid2000 ( 19. března 2015 10:27 )

Sob-otka vyšplhal jako šplhoun Mazánek po hřbetech jiných!!Lidi za ním nikdy nepůjdou!!Je to jen úřednický mazaný kýval Bruselu bez vlastní odvahy něčemu z NATO nebo EU vzdorovat nebo podat námitku jako to dělají poláci nebo maďaři beze strachu pro svou zem při přidělování různých kvót,omezení z Bruselu atd!!!

tgbb. ( 9. března 2015 18:18 )

Noční můry jsou hnus. Také cokoliv, co má s nimi nějakou souvislost. 

9rot6 ( 9. března 2015 05:49 )

Původně jsem si myslel,že tu budeme diskutovat k "soutěži" mezi Zemanem a Sobotkou o tom kdo víc poškodil ČSSD, ale to jsem asi v nějakém zřejmě diskuzním klubu žáků zřejmě zvláštní školy,kterou zřejmě nepravidelně navštěvují žáci s nickem pavel219-evolution a zabibol,možná sedí i spolu v jedné lavici,proto že opisují jedny a ty samé nesmysly,nebo dostali za trest napsat ty bláboly co uveřejňují v diskuzi, pro příště bych prosil vyjádřete se, ale stačí vystoupit pouze jedenkrát, zbytek si nechte jako domácí úkol ju,zbytečně tím otravujete ostatní, pokud jste tomuto sdělení nerozuměli poproste p. učitelku aby si s vámi sedla a pokusila se vám to vysvětlit individuálně, nebo požádejte rodiče aby se vám víc věnovali, nebo se přihlašte do koužku mladých ódésáku či topáčků, tam vám určitě rádi pomohou a dokonce vám dovolí naučit se některé jejich bludy nazpaměť, ovšem pod jednou podmíkou,že nebudete tyto bludy šířit dál, proto že jsou tajné!

illis ( 8. března 2015 23:09 )

alenam Lépe bych to nenapsala.

cheguevara2 ( 8. března 2015 22:29 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa