Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šlechtová útočí na ČSSD na Twitteru. Na sociálních sítích tráví moc času, vrací úder Sobotka

Autor: Jaroslav Šimáček - 
4. března 2015
13:31

Potetovaná ministryně Karla Šlechtová (za ANO) pokračuje v tom, co začal Andrej Babiš na sjezdu ANO – v ostrém rýpání do koaličního partnera z ČSSD. Na Twitteru a Facebooku obvinila ČSSD, že zavinila mnohé. Podle premiéra Sobotky by však měla na sociálních sítích trávit méně času!

„Škoda, že nejsou veřejná jednání vlády a občané opravdu nevidí, jak se vládne a jak koalice v reálu funguje. Předseda Babiš byl ještě mírný,“ komentovala Karla Šlechtová na Twitteru kritiku, kterou šéf ANO namířil na sjezdu ANO proti koaličnímu partnerovi. A najela na stejnou vlnu.  

ČSSD viní Šlechtová z podílu na nedočerpání eurofondů v letech 2007 až 2013. „Právě vlády ČSSD zavinily mnohé. Detaily se mi na fcb nevejdou, ale do trezoru ANO,“ podotkla Šlechtová. Shromažďuje v „trezoru“ kompromitující materiály?

Paní ministryně by měla méně času trávit na sociálních sítích a více se věnovat čerpání evropských fondů, protože tam ČR má velké zpoždění. Už máme druhou ministryni na MMR (obě za ANO) a teď je potřeba, aby paní ministryně nasadila veškeré úsilí, aby ty hrůzné předpovědi, se kterými přišla na začátku roku – pokud jde o nedočerpání evropských prostředků, se v žádném případě nenaplnily,“ kontroval Sobotka. 

Šlechtová přitom na sociálních sítích uveřejnila i pár fotek z víkendového sjezdu ANO. Třeba selfie s pražskou primátorkou Adrianou Krnáčovou, mluvčí ANO Lucií Kubovičovou a ministrem dopravy Danem Ťokem.

Babiš se přitom na sněmu do Sobotkovy ČSSD pustil opravdu bez okolků. Vyčetl jí podrazy! „Byli jsme noví, věřili jsme, že koalice je partnerství bez podrazu. Samozřejmě není tomu tak,“ uvedl na sjezdu Babiš s tím, že by v současné době nesouhlasil ani s rozdělením ministerstev v poměru 8 ku 6. ČSSD k tomu získala i post šéfa vládní legislativní rady.

Sociální demokracie je podle něj navíc „zatížena kontroverzní minulostí“ a vyčetl ČSSD také to, že „je zvyklá přehnaně rozdávat z veřejných prostředků“. Pode Babiše si tím oranžoví jen zavazují své voliče bez ohledu na možnosti státní kasy. 

„Ne vždy jsme vše zvládli úplně nejlépe, podle našich nejlepších představ či představ občanů, ale na svoji historii můžeme být hrdí... ANO žádnou historii nemá, tu má jen Andrej Babiš. A ten se opravdu nenarodil až v roce 2011,“ reagoval premiér Sobotka na blogu.

Sobotka se zároveň pozastavil nad tím, jak dopadl sjezd ANO – tedy stoprocentní podporou Andreje Babiše coby předsedy hnutí a změnou stanov. „Přijaté stanovy ANO podle něj připomínají spíše stanovy akciové společnosti s jediným akcionářem a houfem bezprávných statistů,“ rýpl si Sobotka do ANO. Takhle koaliční pohoda rozhodně nevypadá. K Sobotkovi se přitom přidali i další čelní představitelé z ČSSD. Mimo jiné právě na zmiňovaném Twitteru. Třeba šéf Sněmovny Jan Hamáček či ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Video Babišovi nikdo neřekl NE: Jsem jako Karel Gott! - Tomáš Polák, Eva Pospíšilová, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

pehasko ( 4. března 2015 14:14 )

A nebudete to spíše vy? Vždyť mají pepan i salto pravdu. A pokud si myslíte něco jiného, mohl byste to prezentovat ! Hlavně slušně, ne?

salto ( 4. března 2015 13:54 )

Ta vyšlochtaná, potetovaná rajda to má snad po špatném fetu

tgbb. ( 4. března 2015 13:38 )

Ozubená pleš kritizuje a určuje, kolik kdo může být na sociálních sítítch. Prostě fašisté.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa