Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bakala zchudl! Uhlobaron vypadl z klubu dolarových miliardářů

Autor: ČTK, fab - 
3. března 2015
00:45

Kdeže loňské prachy jsou… Zdeněk Bakala (54), do jehož impéria patří i OKD, vypadl z klubu nejbohatších lidí planety. Podle časopisu Forbes už nemá na vstupné, které činí miliardu dolarů (25 miliard korun).

Bakalův majetek odhadl časopis o 3 miliardy níže. Důvodem »zchudnutí « je podle časopisu pokračující tíživá situace v ostravsko-karvinských dolech, propad akcií ukrajinské těžební firmy Ferrexpo a silný dolar.

Nejbohatším Čechem zůstává majitel finanční skupiny PPF Petr Kellner. V žebříčku jsou i další krajané – vicepremiér a majitel Agrofertu Andrej Babiš, realitní magnát Radovan Vítek, majitel skupiny KKCG Karel Komárek a finančník Pavel Tykač.

Kellnerův majetek se snížil z loňských 11 miliard na 8,4 miliardy dolarů. V celosvětovém žebříčku skončil na 160. místě. Na prvním místě nejmovitějších lidí na světě je opět Bill Gates s majetkem 79,2 miliardy dolarů, který si meziročně polepšil o 3,2 miliardy dolarů.

Druhý je mexický telekomunikační magnát Carlos Slim Helú (77,1 miliardy dolarů) a třetí americký investor Warren Buffett (72,7 miliardy dolarů).

Jaký mají majetek (v mld. dolarů) Jaký mají majetek (v mld. dolarů) | Blesk

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

verasum ( 7. března 2015 07:57 )

Zlodějskej ubožák nic jinýho

salto ( 3. března 2015 11:34 )

Nerad bych si zastával redakci, ale že by byli až takhle křáplí???

6010 ( 3. března 2015 10:09 )

Mně jen nejde pořád do hlavy, co s těmi penězi budou všichni ti miliardáři dělat? Do hrobu si to nevezmou, rubáš nemá kapsy.Měli by se podělit s potřebnými,na které se pořád vyhlašují sbírky.Pro ně je toto zbohatnutí zkouškou, co s těmi penězi podniknou.A pokud je budou mít jen pro svoji potřebu a potřeby své rodiny, tak jednou špatně skončí.

jity ( 3. března 2015 10:05 )

Bakala se má pořád dobře o toho nemusíme mít obavy.

salto ( 3. března 2015 08:26 )

Bakalo, Bakalo, jestli tě přeskočil "andreslawicky", tak seš u mě mrtvej Homolka...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa