Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš superstar: Na fotku se šéfem ANO stáli delegáti frontu jak na banány

Autor: simao, poe - 
1. března 2015
22:00

Andrej Babiš dostal od delegátů na sněmu ANO sto procent hlasů a podotkl, že je jako Karel Gott: opravdu to nečekal. Že je Babiš modlou hnutí, bylo pak patrné i druhý den Sněmu. To když na focení se s předsedou stáli delegáti frontu!

Jednota v jednom. Tak se dá shrnout víkendový sněm hnutí ANO. Andrej Babiš byl potvrzen v pozici předsedy a dostal 100 % platných hlasů. Oponenta neměl, kdo by se mu ostatně troufl postavit. Jediný hlas platný nebyl – a to přímo ten Babišův, neboť vicepremiér nechtěl hlasovat sám pro sebe.

Maratón ANO přitom začal již v sobotu ráno a hnutí si zvolilo i nové místopředsedy a členy předsednictva. Vše, včetně obědů a večeří, se přitom odehrávalo v jednom a tomtéž sále. V Praze na Chodově v Centru pohybové medicíny. Kdyby prý tradiční politické strany fungovaly, Babiš by tam nebyl a hrál by teď tenis, prohlašoval šéf ANO.

Foto s Babišem

Sněmu se zúčastnilo na 450 lidí. V sálu proto byl stolek vedle stolku, v čele pódium s dlouhým stolem pro vedení a především řečnickým pultíkem, u kterého se střídali členové strany jak na běžícím páse. Největší pozornost se však upírala samozřejmě na Babiše. 

A právě s předsedou a druhým nejbohatším Čechem v jedné osobě se chtěl nechat vyfotit nejeden delegát. Nejčastější otázka na Babiše tak patrně za celý víkend zněla: „Pane předsedo, můžeme s vámi foto?“
Ministr životního prostředí Richard Brabec se v jednu chvíli ujal role promotéra a žertoval, že přijímá objednávky na focení s Andrejem Babišem. Volné termíny i během dalších přestávek!

Na víkendovém schůzování ANO nechyběl pak samozřejmě ani raut. Celá akce má přijít hnutí na zhruba dva miliony korun. Znovuzvolení Babiše předsedou hnutí pro něj mělo pozitivní dopad. A nejen politický. Babiš se totiž pochlubil, čím ho výsledek potěšil nejvíc: „Moje vnučka mě poznala v televizi a řekla: Dědo Andrej. Minule přitom ještě říkala: Dědo Rudo.“

Video Babišovi nikdo neřekl NE: Jsem jako Karel Gott! - Tomáš Polák, Eva Pospíšilová, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Svým kritickým projevem však Babiš nadzvedl koaliční partnery, především ČSSD. Podle Babiše mají sociální demokraté úplně jiné představy o fungování země. „My jasně říkáme: Nechceme budovat sociální stát, nechceme se zadlužovat,“ řekl a v projevu delegátům tak naznačil, že chce ČSSD rozhazovat z veřejných peněz a navíc je zatížena kontroverzní minulostí. Přidal i další drsné výpady. „Věřili jsme, že koalice je partnerství bez podrazu. Samozřejmě není tomu tak,“ prohlásil Babiš. A tak není divu, že se Babišovi místo upřímných gratulací začaly z řad koaličních partnerů hrnout spíše kyselé poznámky.

zauber ( 2. března 2015 08:32 )

Jen aby jste se z toho Babiše nep-sr-li !

zarazenyprd ( 2. března 2015 07:39 )

Komoušský redaktůrek zaspal dobu. Na banány se stály fronty za jím milovaného komoušského režimu. I na maso, na hajzlpapír, na vložky...To bylo jen pro vyvolené. Pro lůzu bylo jen Rudé právo a rum. Vždy a všude.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa