Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Ze zákulisí sněmu ANO: Babiš se omlouval rodině, delegáti si pochutnali na rautu

Autor: poe, simao - 
28. února 2015
14:59

Andrej Babiš dál vládne ANO. Zvolili ho všichni, jen on sám sobě hlas nedal. Ve svém kandidátském projevu, který si vyslechli delegáti celorepublikového sjezdu po pauze na oběd, se přitom omlouval partnerce Monice, dětem a vnoučatům, že ještě kandiduje. Kvůli republice prý ale musí. Aby bylo líp.

"Je mi to trapné, že je jen jeden kandidát. Já doufám, že na dalším sněmu - to bude kdy, za dva roky, nebo za tři? - bude podstatně víc kandidátů, uvedl Babiš. "Dovolte mi nejprve, abych krátce promluvil ke svým nejbližším. Chtěl bych se totiž omluvit mé ženě, dětem a vnučkám. Drahá Moni, Vivien, Fred, Adi, Andy, Sofie a Mio... To bude těžký projev," pobavil Babiš zaplněný sál v Praze na Chodově v Centru pohybové medicíny, které druhý nejbohatší Čech vlastní.

"Za chvíli přednesu svůj kandidátský projev, ale nejdřív ze všeho se vám musím omluvit. Protože od chvíle, kdy jsem založil ANO, se vám věnuji podstatně méně než předtím. Proto bych dnes nejraději nekandidoval. Ale kvůli lidem, kteří mi věří, a kvůli kolegům, kteří do ANO vstoupili, a kvůli svému jménu, které jsem dal ve prospěch hnutí, to musím udělat," uvedl Babiš.

Dopředu bylo jasné, jak toto dopadne. Babiš obhájil bez sebemenších problémů pozici předsedy. Pouze on sám pro sebe nehlasoval, jinak mu dalo svůj hlas sto procent přítomných kandidátů. Nehlasovali s prázdnými břichy, stihli si předtím dát oběd.

Video Prostě to přečteme: Babiš si na sněm pronajal čtecí zařízení! - Tomáš Polák, Eva Pospíšilová, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Je libo kuřátko nebo ragú?

Po úvodních proslovech jednotlivých vrcholných představitelů strany se totiž podával oběd a až poté se přistoupilo k volbě nového vedení strany. Sněm tak přerušila další pauza, ale tentokrát za ni nemohly technické problémy, jako tomu bylo v jeho úvodu. Spíš hlad a navařené jídlo. Kdo jej chtěl spláchnout pivem, dočkal se jen nealkoholického. Co se podávalo? Delegáti, hosté i novináři se dočkali stejného menu: Kuřecího vývaru, zeleninových lasagní, vepřového ragú či kuřete s tomatovou omáčkou. K tomu se servírovala rýže a brambory. Jako moučník se podával perník nebo od rána servírovaná kobliha.

Smůlu měl ten, kdo chtěl oběd spláchnout nějakým alkoholem. "Bohužel, je zakázaný. Nabídnout vám mohu jen nealkoholické pivo," dostalo se případným zájemcům odpovědi od obsluhy baru. Nebylo to sice to pravé, ale většina nabízený mok neodmítla.

Video Sněm ANO: Kdo vyměnil Babišův projev za tablet nebo koblihu? - Tomáš Polák, Eva Pospíšilová, Tomáš Sovinský
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

koko365 ( 1. března 2015 11:22 )

 Soudruh Babiš měl nejlepší hlásku, je potřeba znovu zavést vládu jedné strany A já ( Babiš ) budu doživotním prezidentem

lilienbaby ( 28. února 2015 18:14 )

v prahe máte bratislavskú židovku za primátorku, to ste si nevedeli naozaj zvoliť niečo normálne?

momoko ( 28. února 2015 18:02 )

chtělo by to nějakého šikovného s puškou

ingmarie ( 28. února 2015 16:54 )

 Dostal od delegátů 100 procent hlasů - jako Hitler v NSDAP a Stalin od bolševiků. To je jasný kult osobnosti.! Pro demokracii to vypadá dost hnusně.

ivoadler ( 28. února 2015 16:37 )

 A co koblihy? Byly?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa