Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman přípitkem „Smrt abstinentům a vegetariánům“ narážel na Hitlera, tvrdí hradní mluvčí Ovčáček

27. února 2015
14:09

Smrt abstinentům a vegetariánům, pronesl prezident Miloš Zeman během přípitku při oceňování vinařů na Hradě. U nezanedbatelné části Čechů tím vyvolal zděšení, pohoršení a opovržení. Podle jeho mluvčího Jiřího Ovčáčka tím ale narážel na vůdce třetí říše, masového vraha Adolfa Hitlera.

Podle serveru iDNES.cz se na Hrad obrátil Jan Koláček s žádostí o vysvětlení tohoto výroku. Zajímalo ho, zda měl prezident na mysli lidi, kteří jsou buď abstinenty, nebo vegetariány, anebo ty, kteří jsou obojím současně. „Promiňte, že Vás obtěžuji při Vaší nelehké práci, ale odpověď na tuto otázku je pro mne důležitá – můj syn spadá do jedné z těchto skupin, takže mne pochopitelně zajímá, zda může být jeho život v ohrožení,“ napsal na Hrad.

„Pan prezident měl v tu chvíli na mysli jednoho masového vraha, který byl zapřísáhlým vegetariánem, abstinentem a nekuřákem,“ odpověděl v narážce na Hitlera podle serveru Jiří Ovčáček.

Zeman si v proslovu dále posteskl, že mezi vinaři přítomnými na Hradě nebyla žádná žena, a vyjádřil přání, že se snad situace časem změní. „Kromě blahopřání bych vám chtěl poděkovat za lásku k nejkrásnějšímu nápoji, který na světě existuje. Jsou věci, které se dají dělat pouze srdcem. A když víno neděláte srdcem, tak vyrobíte druhák, který prodáte Pražákům. A dobře jim tak,“ řekl Zeman.

mizem ( 28. února 2015 18:01 )

Považujete za přijatelný prezidentův výrok „smrt abstinentům a vegetariánům“? http://www.SmrtAbstinentum.com/

tgbb. ( 27. února 2015 19:02 )

Putin není abstinent. Hitler je jen jeho vzor, ale bůček a chlast patří k ruskému folklóru.

tgbg ( 27. února 2015 18:50 )

Které Hitlera myslel? Putlera z Ruska?

hony23 ( 27. února 2015 17:38 )

Co bych dnes za to dal, aby prezidentovi nebylo rozumět...

tgbb. ( 27. února 2015 16:46 )

Proč by dobytek nemohl mluvit jako dobytek?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa