Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemanovi v Emirátech: S růžovou je konec, první dáma Ivana se musí zahalit!

Autor: vr, simao - 
13. února 2015
05:00

Třicet stupňů ve stínu, výhled na záliv, hotel jako z pohádky a orientální lahůdky. Tak si ve Spojených arabských emirátech, kde pokračuje ve státní návštěvě, lebedí prezident Miloš Zeman (70) i první dáma Ivana (49), která střídá jeden outfit za druhým. Pestrobarevné kostýmky však musela odložit. A zahalit se!

„Začíná to hidžábem, končí burkou,“ říká s oblibou na téma nošení šátků muslimkami v Česku prezident Miloš Zeman. U Ivany Zemanové to však začalo růžovou a končí šátkem. Vlasy si dnes přikryje první dáma Ivana (49) při příležitosti pokračující návštěvy Emirátů. Během zahraniční cesty přitom již vystřídala třeba růžový či zeleno-bílý kostýmek. Jenže nyní přišel čas na změnu.

Ačkoliv jsou totiž Jordánsko a Spojené arabské emiráty k Evropanům dost liberální a stačí nemít krátkou sukni či rukávy, na svatých místech je šátek nutností.

Místo růžového kostýmku, ve kterém doprovázela manžela na recepci u jordánského krále, kde byla evropsky oblečena také královna Rania (44), tak zvolí Zemanová konzervativnější oděv. „Prezidentský pár navštíví zdejší velkou mešitu. Paní Zemanová z úcty k místu bude mít jak zahalené vlasy, tak adekvátní délku rukávů a sukně,“ řekl Blesku šéf hradního protokolu Jindřich Forejt.

Zeman v Abú Zabí, Zemanová v Dubaji

Zemanovi přitom dnes svou cestu po Blízkém východu zakončí. Zeman ve Spojených arabských emirátech navštíví protiteroristické centrum Hidája, s manželkou si prohlédnou také mešitu šajcha Zajda. Zeman přitom v Jordánsku i SAE mluvil především o boji proti mezinárodnímu terorismu. Organizace Hidája se zabývá třeba návratem mladých lidí, které ovlivnil radikální islám, zpět do společnosti. Zemanovi pracovníci centra ukážou jeho chod.

O programu první dámy přitom Zeman Blesk.cz prozradil, že paní Ivana vyrazila do Dubaje: „Moje žena se včera vrátila zcela nadšená z návštěvy Dubaje. Abú Zabí a Dubaj představují dvě nejdůležitější centra Emirátů. A protože jsem se nemohl rozdělit já, tak jsem rozdělil moji rodinu: otec v Abú Zabí, matka v Dubaji.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

janina7777 ( 16. února 2015 13:35 )

přímo šeredně

tosca28 ( 14. února 2015 02:26 )

alenam:

e.44 ( 13. února 2015 22:11 )

Já rozhodně netvrdím, že by neměla zhubnout a i jinak na sobě pracovat........, jenže když se k tomu nedokope, měla by aspoň co se oblíkání týká, dát na rady lidí co tomu rozumějí a ne se oblékat do nemožných střihů, barev a matriálů jak venkovská husa před čtyřiceti lety na svatbu dcery.

mandat ( 13. února 2015 21:33 )

Presne tak. Zemanova v tom ruzovem vypada priserne, jak je siroka,tak je vysoka. Horor.

mandat ( 13. února 2015 21:32 )

Zemanova chodi jak kachna, je tlusta, pohodlna a pomala,neumi chodit ani v 5 cm podpadkach.Mela by zhubnout min. 20kg. Dela jen ostudu nasi republice.Neupravena,zanedbana,proste hruza. A ten alkoholik, to je reprezentace jak vino.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa