Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Komunisté uspořádali výstavu na počest Kim Čong-ila! A teď se kvůli tomu hádají

Severní Korea vzpomíná na své velikány: Kim Ir-sena a především Kim Čong-ila, který zemřel před rokem
Severní Korea vzpomíná na své velikány: Kim Ir-sena a především Kim Čong-ila, který zemřel před rokem  (Autor: Reuters, EPA, ČTK)
Autor: dce, mim - 
11. února 2015
19:24

Slavný Kime, vítej v české zemi! Na počest příjezdu nového velvyslance Korejské lidově demokratické republiky v Praze zorganizoval Petr Šimůnek, 1. místopředseda KSČM, v pražském sídle partaje výstavu o Kim Čong-ilovi. Tenhle Kim proslul jako diktátor, který kverulanty posílal do lágrů. Od expozice se v mžiku distancoval místopředseda „rudých“ Jiří Dolejš. Jde podle něj o „sólo“ akci Šimůnka.

Komunisté si výstavu otevřeli přímo v sídle své strany v Praze. Oslavují zásadní okamžiky z historie KLDR a hlavně diktátora Kim Čong-ila. „Je to spíš výstava o životě lidí v KLDR,“ řekl serveru Novinky.cz Petr Šimůnek. „Výstava je o tom, jak lidé pracují a žijí v KLDR. Kdyby to byla nějaká politická výstava, tak neřeknu,“ dodal.

Výstavu, kterou komunisté zahájili na počest příjezdu velvyslance KLDR, ale nepodporují všichni. Místopředseda Jiří Dolejš se od celé věci distancoval. Rozhodně to není akce KSČM,“ řekl. „Neměly by tam vůbec figurovat naše symboly, to je nesmysl,“ doplnil.

Šimůnek celou kritiku nechápe. „Můžeme si povídat o tom, kdo je diktátor, kdo není diktátor, kdo to dělá pro lidi. Myslím si, že materiál, který dodala KLDR, tak skutečně je o tom, že představitelé toho státu pro lidi něco udělali, a na těch fotografiích vidíte všechno, co KLDR v podmínkách, které má, dokázala,“ uvedl. 


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbg ( 12. února 2015 07:20 )

Komunisti nenechali nic. Jenom rozvrácené hospodářství, které po r.1948 ukradli!!!!!

tgbg ( 12. února 2015 07:17 )

Pane Havle vy jste v pánu, ale komunistické zločince a vrahy jste nám tady zanechal. Už v první vládě po 1989 byli komunisti. Nechal jste se jako prezident také zvolit komunisty. V každé vládě po 1989 byli komunisti. Komunisti jsou ve vládě i dnes. Pane Havle neděkujeme Vám za komunisty. Neděkujeme!

venxa ( 12. února 2015 02:10 )

Kobyla samou radosti zachrocha a posere se blahem I kdyz ma problem s tim ze zakopl o kladivo a vrazil si srp do ***e.

gabreta ( 11. února 2015 22:46 )

Každá strana má nějakou ikonu, který by vlezla do perdele. TROP 09 zase na den díkuvzdání žerou krocany u Kchárla na Orlíku!!

sars ( 11. února 2015 21:53 )

 Vzpomínáte jak Rakušaci v devadesátých vykupovali naše nebezpečné a nezdrave potraviny v celych jižních Čechách?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa