Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Chřipka ve Sněmovně: Kdo prská bacily, ať zůstane doma, rozčilovala se Černochová

Poslankyně Jana Černochová se ve Sněmovně rozčilovala, že jí kolega naprskal bacily na mikrofon
Poslankyně Jana Černochová se ve Sněmovně rozčilovala, že jí kolega naprskal bacily na mikrofon  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, ljš - 
10. února 2015
20:42

Současná chřipková epidemie se dnes projevila i Poslanecké sněmovně. Poslankyně ODS Jana Černochová vyzvala v debatě o bezpečnostní situaci své nemocné kolegy, aby zůstali doma. Jmenovala přitom svého předřečníka Františka Laudáta (TOP 09 a Starostové), který mluvil před ní ochraptělým hlasem. Vadilo jí, že má mluvit na mikrofon po někom, kdo na něj podle jejích slov prskal bacily.

Není to podle ní fér vůči ostatním poslancům, kteří chtějí zůstat zdraví. "Ale možná škoda, že tady není paní místopředsedkyně (Jaroslava) Jermanová, že místo toho úžasného nápadu běhat s trubičkou proti alkoholu, mohl někdo měřit na recepci teplotu kolegů. A kdo má teplotu, tak by sem nebyl vpuštěn," prohlásila Černochová.

Narážela přitom na to, že Jermanová v minulosti prosadila ve Sněmovně zákaz podávání alkoholu během schůzí. "A buď sem dejte nějaké igelitové pytlíky, když po sobě mluvíme, anebo nechť ti, kteří jsou nemocní, skutečně zůstanou doma v posteli a koukají se na nás v televizi," dodala Černochová.

"To, že jsem ochraptělý, ještě neznamená, že šířím bacily," ohradil se Laudát. "Jestli někdo šíří bacil a čím dál větší nenávisti, protože máte šest procent a nevíte, čeho se chytit," vzkázal Černochové.

Během svého projevu si několikrát musel odkašlat i Ludvík Hovorka (KDU-ČSL). Jeho stranický kolega Ondřej Benešík poté poznamenal, že kdyby Jermanová neprosadila zákaz podávání alkoholu, Hovorka by se mohl dezinfikovat panákem a přednesl by svůj příspěvek v daleko vyšší kvalitě.

datel ( 19. března 2015 10:22 )

 v případě nákazy by bylo vhodné vybít celé stádo

provokaterka ( 11. února 2015 01:01 )

Soudružka Černochová a její ODS přinesli mor po roce 1989,tak ať zavře zobák.

svedomitazena ( 10. února 2015 22:59 )

mně se chce brečet, když si uvědomím tu nespravedlnost. Tady je možný všechno, nutěj lidi, aby si na marodění čerpali dovolenou. Protože kvůli penězům si nemocenskou neotvíraj. Ale takhle to státu vyhovuje. Bordel. Doufám, že boží mlýny zafungujou na ty, kteří pro současný stav zvedli ruku.

zdepa ( 10. února 2015 22:45 )

Ono by se vůbec nic nestalo, kdyby všechny povaleče v PSP skolila chřipka a to definitivně. A jako první prodejnou děvku Černochovou. Její sebevědomí, podložené totálním neználkovstvím a drzostí, by měl někdo konečně zašlápnout do podlahy. Nic za ní není sice vidět, ale o to více ji jedou její panty.

kasta ( 10. února 2015 22:42 )

Paní Černochovou jsem na podzim volila a začínám toho litovat.Stává se z ní Anka proletářka.Krize středního věku,nebo ta procenta...?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa