Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman se v Jordánsku chlubil: Jsem první lídr, který přijel do Jordánska po tragédii!

Autor: vr - 
10. února 2015
22:21

Jordánsko nyní svádí klíčový boj s teroristy Islámského státu. Král Abdalláh II. (53), vycvičený pilot, možná sám zasedne do bojového letounu a bude bombardovat. “Jsme vaši přátelé,” řekl včera jordánské straně český prezident Miloš Zeman (70) během prvního dne státní návštěvy hlavního města Ammánu.

“Jsem asi první evropský státní lídr, který navšítivl Jordánsko po tragických událostech barbarské krutosti. Tedy kromě prince Charlese, ale on ještě není král Británie, takže první jsem,” pronesla česká hlava státu na recepci pořádané velvyslancem. Jordánci minulý týden zahájili mohutný útok na teroristy především v Sýrii a zničili pětinu jejich zázemí jako odvetu za popravu jejich pilota - toho džihádisté upálili zaživa. 

Zeman se včera na recepci setkal také s jordánským premiérem Abdalláhem Ensourem. “Islám se stal rukojmím teroristů. Skutečná tvář islámu je jiná. Nenechte se teroristy přesvědčit o opaku” řekl předseda vlády a dodal, že boj proti takzvanému Islámskému státu není jenom věcí Blízkého východu, ale celého lidstva. Český prezident, který už v minulosti vyzval k řízenému zásahu vedenému Radou bezpečnosti OSN, přitakával.

Sám několikrát zmínil, že si váží jordánské odvety a v pořadu Blesku S prezidentem v Lánech prozradil, že dá svůj obdiv králi Abdalláhovi II. najevo tak, jak mu umožňuje jeho úřad: ověnčí ho nejvyšším státním vyznamenáním, Řádem Bílého lva I. třídy. Jen pro zajímavost: na rozdíl od Čechů, kteří toto ocenění dostanou k užívání a po smrti je rodina státu odevzdává zpět, jej lidé vyznamenaní v zahraničí vracet nemusí. 

Samotný Ammán je metropole se čtyřmi miliony obyvatel, z čehož kolem 95 procent tvoří muslimové. Ženy sice v posledních patnácti letek opět nosí hidžáby, tedy šátky na hlavě, královská rodina se ale obléká moderně a celé Jordánsko patří k muslimským státům, které jsou umírněné a mají vynikající vztahy se západem. Metropole je vyzdobena portréty krále, vlajkami a plakáty, které vyzývají lidi k jednotě. “Krále podporuji, jsem sám muslim, ale to, co dělají teroristé s islámem nemá nic společného,” řekl Blesku zaměstnanec hotelu, Adnan, zatímco jeho kolegové přitakávali.

Odvetného teroristického útoku se prý nebojí, i tak má ale budova protiteroristické zábrany pro přijíždějící auta a každé zavazadlo musí projít bezpečnostním zařízením. Před hotelem, kde bydlí Zeman, jsou stálé hlídky a před nemocnicí, kde působí čeští lékaři a kterou dnes navštívil, ostřížím zrakem objekt sledovali vojáci vybavení snipery. Ammán totiž už bohužel ví, zač je toho loket.  Roku 2005 sebevražední atentátníci spříznení s iráckou Al-Kájdou zaútočili na tři tamní hotely a zabili 60 lidí…

Podívejte se na videa:

Video Zeman přivezl řád jordánskému králi! A vtipkoval o teroristech - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Video Zeman na cestách: Krteček, cigárko a drsná slova o teroristech! - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

tgbg ( 11. února 2015 07:59 )

Opět Zemanovy lži a bolševické bláboly. Milouši vem si samopal a předveď nám to. Už teď máš v gatích. Ale neblbni, ještě tě čeká Putlerův anál!!

univerzalnizena ( 11. února 2015 04:19 )

souhlasim s milouškem ale ne s jeho k r á fou a blbkou kačenou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa