Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman mluvil o Lebensbornu: Norskou sociálku srovnal s nacistickou výchovou dětí

Autor: Jaroslav Šimáček - 
8. února 2015
12:26

Nový pořad S prezidentem v Lánech má za sebou úspěšnou premiéru. Co všechno zaznělo z úst Miloše Zemana? Řeč se stočila k boji proti islámským teroristům, Rusku a Vladimiru Putinovi, kancléři Mynářovi a jeho svatbě i dětem, které norská sociálka odebrala české matce. Prostor dostali i Zemanovi kritici. Třeba Miroslav Kalousek. Co mu Zeman vzkázal?

Místopředseda TOP 09 Kalousek se do Zemana pustil zostra. „Když se nějaký tvor, například kachna, chová jako kachna, kváká jako kachna, tak je to určitě kachna, i když disponuje vizitkou třeba Orel skalní. Chtěl bych se vás proto, pane prezidente, zeptat, proč, když disponujete vizitkou Prezident České republiky, se chováte jako propagandista Kremlu,“ řekl Kalousek Blesk.cz.

Video Zeman vzkazuje Kalouskovi: Nejsem propagandista Kremlu! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

„Nejsem propagandista Kremlu, a kdyby, milý Mirku, jsi byl poněkud lépe informován, věděl bys, že proti ruským sankcím se vyjádřili velmi ostře takoví lidé jako je německý kancléř Faymann, dokonce ostřeji jak já (pozn. red. - Zeman se spletl, jde o rakouského kancléře), slovenský premiér Fico, maďarský premiér Orbán, z řekněme starších diplomatů Hans-Dietrich Gentscher a Henry Kissinger...,“ jmenoval prezident řadu politiků. „Jsem v dobré společnosti, na rozdíl od tebe, milý Mirku,“ vzkázal Zeman Kalouskovi.

Záznam premiérového dílu S prezidentem v Lánech naleznete zde!

Proč se sešel s Putinovým mužem

Prezident odpovídal i na otázku, proč se sešel na Hradě s Putinovým mužem Vladimirem Jakuninem, šéfem ruských státních železnic, který je na seznamu zapovězených osob v USA. „Bavili jsme se o podpoře českých podniků při exportu do Ruska,“ tvrdil Zeman a poukázal na to, že Česko dodává do Ruska lokomotivy. Jakuninova minulost spojená s KGB mu nevadí. „Putin byl také v KGB, nebudete ale kádrovat Vladimíra Putina,“ reagoval Zeman. „S Vladimirem Putinem s výjimkou potřesení rukou v Normandii a Soči jsem se při pracovním jednání naposledy setkal před 13 lety. Nepomáhám Putinovi, ale pomáhám tomu, aby mezi ČR a Ruskou federací probíhaly normální obchodní styky,“ tvrdí Zeman.

Do Jordánska poveze Zeman vyznamenání

Český prezident v poslední době zaujal řadou výroků. Především velmi agresivním projevem na kongresu na Pražském hradě, kde vyzýval k mezinárodní vojenské akci proti terorismu. „Já jsem nemluvil o válce proti Islámskému státu, natož o křížové výpravě,“ tvrdí Zeman. Za efektivní prý pokládá systematické likvidování jejich základen. „Jsem přesvědčen, že to není žádný zárodek třetí světové války,“ míní Zeman. Islámský stát podle něj hrozí především tím, „zavraždit nebo udělat otroky ze všech lidí, kteří nevyznávají jeho víru“.

Sám se nyní chystá do Jordánska, které truchlí za popraveného pilota, kterého džihádisté upálili zaživa v kleci. Jordánskému králi se Zeman chystá vyjádřit podporu v boji proti terorismu a udělí mu nejvyšší český řád, řád Bílého lva. „Vyzvu k široké mezinárodní podpoře arabských zemí,“ upozornil Zeman. Podle Zemana „nechat arabské země, aby si sami pomohly s teroristy, je totéž, jako byste svého času řekli, že si Němci mají sami pomoci s Adolfem Hitlerem“. Ministrovi zahraničí Zaorálkovi (ČSSD) vzkázal, že „naivně doufá, že se arabské země vypořádají s terorismem samy.“

Zeman: Chlapce v Norsku vychovávají jako v nacistickém zařízení

Příměr k nacistickému Německu použil Zeman ještě v jednom případě. A to při hodnocení kauzy synů paní Evy Michalákové, které norská sociálka odebrala děti, a nešťastná maminka nyní bojuje o jejich návrat. Zeman se sešel kvůli tomu i s norskou velvyslankyní. „Já velvyslance přijímám s úsměvem, jsou samozřejmě výjimky,“ uvedl Zeman. „Z mé strany to bylo velmi, velmi kritické, až superkritické vyjádření k dětem Michalákovým,“ řekl Zeman o schůzce. Norskou sociálku označil za stát ve státě. „Každý rozhovor se mnou musí vyvolat nějaký skandál... Víte co to byl Lebensborn? To bylo nacistické zařízení, kde byly vychovávány nacistické děti. Ti dva kluci jsou vlastně v pěstounském zařízení podobném Lebensbornu,“ upozornil Zeman. „Ty děti jsou jiným slovem odnárodňovány,“ dodal prezident.

Zeman tak přirovnal osud odebraných českých dětí v Norsku k nacistickému programu Lebensborn (Pramen života). Ten sloužil k vyšlechtění rasově čistých dětí pro Třetí říši. Nacistický projekt, založený Heinrichem Himmlerem, však nebyl pouze převýchovný tábor pro speciálně vybrané děti. Jednalo se o komplexní program na vyšlechtění čisté árijské rasy včetně oplodňování speciálně vybraných árijských žen důstojníky SS. Takto narozené děti se stávaly majetkem Třetí říše. A měly zalidnit prostor, ze kterého Němci plánovali odsunout do koncentračních táborů neárijské obyvatelstvo.

Video Zeman odpůrcům: Příští rok se jich na Národní třídě sejde 200 - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Mynářovi půjde za svědka

Prezident se také opět pozastavil u osoby hradního kancléře Vratislava Mynáře, který od Janouškova advokáta Víta Širokého koupil vilu za 5,5 milionu v Praze-Strašnicích. „Pana Mynáře jsem požádal, aby mi vysvětlil, odkud na to vzal peníze, a on to naprosto věrohodně vyvětlil prodejem svého podílu jednomu francouzskému podnikateli... Tento podíl vysoce pokryje cenu vily i náklady na rekonstrukci,“ tvrdí Zeman. Ke kancléřově chybějící bezpečnostní prověrce pak dodal: „Já bych rád upozornil, že pan kancléř si zcela dobrovolně požádal o prověrku na stupeň přísně tajné, i když by mu bohatě stačila prověrka na stupeň tajné.“ Mynáře podle něj proto čeká svlékání do naha a podle Zemana prověřuje NBÚ vše, i věci týkající se sexuálních záležitostí. Mynáře přitom již na konci února čeká svatba s jeho těhotnou partnerkou Alex Noskovou. „Ano, přesně tak,“ odpověděl Zeman na dotaz, zda půjde Mynářovi za svědka.

Co také řekl Miloš Zeman

O kauze, že Zemana údajně nesměl obsluhovat při návštěvě Ústeckého kraje handicapovaný personál pivovaru: „To dementovala nejenom prezidentská kancelář, to dementovala i restaurace, kde se ta akce konala.“

O selfie Zdeňka Škromacha při pietě v Terezíně: „Jsou místa, na kterých je dobré zachovat jistou elementární důstojnost.“

Video Zeman o Škromachově selfie z Terezína: Exhibice! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

O vyšším rozpočtu na Hradě: „Rozpočet je vyšší jednak proto, že v tomto roce plánujeme opravu několika budov... Mohu vás ujistit, že pokud jde o občerstvení, tak já sám jím velice střídmě. Na Hradě se však koná více akcí, které vyžadují občerstvení, než tomu bylo v minulosti.“

O prezidentství a dalším kandidování: „Chci být i nadále prezidentem dolních 10 milionů... Rozhodnu se rok před ukončením svého mandátu.“

Video Zeman pro Blesk: Jsem proti hraničním kontrolám - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Jak se točil pořad S prezidentem v Lánech

Video Přípravy na první rozhovor s Milošem Zemanem z Lán. - Blesk - Filip Topol
Video se připravuje ...

Blesk tým přijel do Lán již po šesté hodině ranní – za tmy a sněhové kalamity. Zemanův zámeček vypadal jako z pohádky. Kolem půl sedmé vypadl v celém objektu proud. Do pěti minut byl ale problém vyřešen. Natáčelo se přímo v Masarykově salónku. Zeman tentokrát nepřišel ve své oblíbené flanelové košili, zvolil modrou. Rozhovor s prezidentem se z původních třiceti minut protáhl na padesát. Zemana přitom zpovídal reportér Blesk TV David Vaníček.

Video Zeman pro Blesk: České děti v Norsku jsou jako v nacistickém táboře! - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

svk93 ( 9. února 2015 00:25 )

..aj tu si,debílek??oj....)))

svk93 ( 9. února 2015 00:19 )

...zeman je frajer!!)..síce opilý,ale frajer...držím palce)))

ninka64 ( 8. února 2015 23:01 )

http://leva-net.webnode.cz/products/norska-statem-organizovana-pedofilie-a-incest/

datelobecny ( 8. února 2015 22:29 )

Kdyby ti zm.rdi norští necpali prachy do nefakčenko čmoudů, co si tam natahali, a raději ty prachy dávali mladým norským párům, tak by měli svých světlých dětí dost.

drza.drbna ( 8. února 2015 20:20 )

A všichni modří - polibte mi prrdel.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa