Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Herec Maryško: Sdílel fotku popravy z Lidic a k tomu napsal: takhle si představuji úklid Ústí

Autor: Marcel Mihalik - 
7. února 2015
18:19

Ústecký činoherník Jiří Maryško, který v minulosti po bouřlivém zastupitelstvu zfackoval radního, šel tentokrát za hranu. Herec včera sdílel na svém profilu snímek popravy z filmu Lidice. K němu napsal komentář: „Úklid Ústí si představuji takhle.“ K fotografii doplnil jména bývalých členů vedení ústecké radnice.

Na svém facebookovém profilu totiž kontroverzní umělec v pátek zveřejnil fotografii, kterou doprovodil dost zavádějícím textem. Obojí působilo přinejmenším sporně.

„Úklid Ústí si představuju takhle,“ napsal Maryško k fotce, na níž nacisté bez citu a surově popravili ženy, muže i děti. Snímek pochází z filmu Lidice. Herec zároveň za popravené oběti z Lidic dosadil jména lidí z tehdejšího vedení radnice. Jsou mezi nimi například ústecký exprimátor Vít Mandík (ČSSD) nebo současná ústecká poslankyně Zuzana Kailová (ČSSD). Blesk.cz se pokoušel poslankyni kontaktovat, na zprávu s otázkou, zda podá trestní oznámení, ale nereagovala.

Maryško dlouhodobě kritizoval poměry bývalého vedení ústeckého magistrátu, roznětkou bylo rozhodnutí tehdejšího vedení města: likvidace věhlasného Činoheráku!

Hercův příspěvek ale nenechal chladné ani jeho přátele a fanoušky. Ti tento špatný vtip odsoudili.

„Rozhodně se nepářu s gaunerama, ale černý facebookový vtip mi přišel přes čáru. Mám to tak, že od určitého okamžiku nechci být jako oni (bývalé vedení magistrátu – pozn. redakce). Pokud je chci dostat a potrestat, pak jedině společenskou újmou a při volbách,“ okomentovala známá kritička politicko-ekonomických poměrů a zároveň kdysi vládnoucí koalice ČSSD a ODS v Ústeckém kraji Pavla Vacková.

Jiný hercův fanoušek Jiří zase napsal: „Bejt tam moje jméno, tak mu při jeho art vystoupení v Činoheráku rozšlápnu držku. Tahle EKOART parta je jen banda prašivých fašounů…“

Maryško příspěvek v sobotu dopoledne smazal. Zároveň na svém profilu zmínil, že na něj jsou podána tři trestní oznámení.

Kontroverzní umělec se proslavil už před rokem. V březnu 2014 dal pár facek bývalému radnímu pro kulturu Janu Eichlerovi (ČSSD). Zfackoval ho právě kvůli likvidaci Činoheráku. Incident pak řešil magistrát jako přestupek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

nyctereutes ( 6. března 2015 12:48 )

Nejen vypadá, on je... Méněcenný a zakomplexovaný kripl s malým č***kem...

ninka64 ( 9. února 2015 23:59 )

ninka64 ( 9. února 2015 23:58 )

ninka64 ( 9. února 2015 23:57 )

A ty bys měl dostávat přes držku každý den, možná že bys pochopil co to bylo za zločin, vypálení Lidic ,šmejde.

ninka64 ( 9. února 2015 23:55 )

To je gauner, takové zrůdy si myslí, že mají právo dělat někde pořádek. Odporný člověk!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa