Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ministr Chovanec si zahrál ve vlastní reklamě: Zneškodnili ho jeho lidé

Autor: ČTK, oj - 
6. února 2015
11:34

Policie si za 2,3 milionu korun pořídila 240 nových zastavovacích pásů. Roli ujíždějícího šoféra si ve čtvrtek vyzkoušel ministr vnitra Milan Chovanec. Daleko se nedostal a policisté si s gustem vyzkoušeli, jaký požitek může přinést nasadit pouta vlastnímu šéfovi.

Vůz s propíchlými pneumatikami zastavovacích pásů se stává v podstatě neovladatelný. K dispozici je bude mít dopravní a pořádková policie. Ministr uvedl, že pásy dlouhé 4,7 metru, na nichž je sto deset dutých ocelových hrotů, nejsou spásným řešením. "Je to střípek do skládačky, který pomůže tomu, abychom ze silnice dostali lumpy, kteří si pletou silnici se závodištěm," řekl po ukázce zásahu ministr, který skončil na zemi v poutech s dírou na koleni. "Zásah byl tvrdý a profesionální, a to mě ještě šetřili," zhodnotil akci Chovanec.

Policejní prezident Tomáš Tuhý uvedl, že 120 pásů bude mít dopravní policie a stejný počet pořádková. "Už jsme je rozdělili na krajská ředitelství a policisty od loňského listopadu zaškolujeme," řekl dnes novinářům. Podle něj je budou používat hlavně zásahová vozidla.

Použití zastavovacích pásů je podle Chovance výhodné z časového důvodu, položení pásu trvá několik vteřin a auto se za několik dalších stává zcela neovladatelným. "My nejsme v Americe, kde policie může auta vytlačovat do čtyřproudu nebo šestiproudu. Jsme na malých okreskách a tohle je šance auta dostat ze silnice co nejdřív tak, aby nikoho nezabila," řekl ministr.

jeromeklapka ( 6. února 2015 17:16 )

Nooooooooooó,tipla by som si,že v tomto prípade nejde o REKLAMU a už vôbec nie VLASTNÚ

jity ( 6. února 2015 12:53 )

O strom se snad zastavila sama, proč ujížděla to ji za to stálo?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa