Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Halík: Zeman je horší než Klaus! Vyzývá ke křižácké válce a připomíná Švejka

Tomáš Halík zkritizoval prezidenta Zemana
Tomáš Halík zkritizoval prezidenta Zemana  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák)
Autor: simao - 
30. ledna 2015
18:28

Výzva prezidenta Zemana k mezinárodnímu útoku na Islámský stát mu připomněla Švejka, který z vozíku křičel: Na Bělehrad! Teolog Tomáš Halík se zostra pustil do českého prezidenta, který je podle něj nejhorším z trojice mužů, kteří stanuli v čele ČR. Po Klausovi přitom prý čekal, že nic horšího už nepřijde...

Tomáš Halík kritizoval Zemana v rádiu. Ze současného prezidenta je nešťastný. „Po Klausovi jsem si říkal, že už nemůže přijít nic horšího. Ale u Klause jsem alespoň respektoval, že asi říká, co si myslí. U Zemana mám pocit, že říká to, o čem si myslí, že tomu budou tleskat lidé a že na tom získá body,“ řekl Halík na Frekvenci 1.

K Zemanovi a Klausovi pak držitel prestižní Templetonovy ceny z loňského roku pokračoval. „Nebezpečně mně ti oba dva hoši z Prognostického ústavu připadají jako lidé, kteří jsou a pravděpodobně byli zaháčkováni na Rusko. Dnes se mi zdá, že ze Zemanových výroků slyším hlas Putinovského Ruska. A to považuji za strašně nebezpečné,“ dodal Halík.

Kněz Halík se pustil i do kritiky Zemanových slov na nedávném pražském kongresu. Prezident vyzýval ke společné mezinárodní ozbrojené akci proti Islámskému státu. „Vyhlášení křižácké války proti Islámskému státu mi trochu připomnělo, jak když paní Müllerová vezla Švejka na vozíčku. Mával berličkou a volal ‚Na Bělehrad, na Bělehrad‘,“ komentoval Tomáš Halík pro změnu v Českém rozhlasu Zemanova slova o zásahu proti teroristům.

Jít do křižácké války podle Halíka není řešení. Ten samý názor přitom projevil i ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, se kterým se rázem Zeman dostal do pře.

Halík však upozorňuje na jiné nebezpečí. Za slovy o mezinárodním útoku na islamisty může být i něco jiného. Snaha zakrýt zločiny Putinova režimu na Ukrajině! „Mně se zdá, že ten originál Zemanova projevu možná byl původně napsán v ruštině,“ pronesl Halík v Českém rozhlasu a upozornil i na to, že se Zeman na Hradě setkal s lidmi, kteří jsou napojeni na ruského prezidenta. Zmínil šéfa ruských státních železnic Jakunina.

„Jít do křižácké války není řešení. Ve výroku prezidenta je cosi nebezpečného. Tleskali mu lidé spojení s prezidentem Putinem,“ dodal Halík. Putin podle něj vede na Ukrajině „špinavou válku“. Jednání o společné koalici proti islamistům však může podle Halíka znamenat to, že se poukáže na jiné reálné nebezpečí a lidé na kroky Ruska zapomenou.

vlasta1 ( 19. února 2015 15:40 )

Ten Černo***ník Halík od doby kdy začala církev vyžírat naše peníze tak se začíná hrabat do všeho. Takový brouk Pytlík.

vladimir1950 ( 2. února 2015 12:32 )

Halík je jeden z těch "panáčků", co nevědí, která bije. Káže vodu a pije víno. Ze habánských sklepů, které ukradl Graubner. A ten zámek v Kroměříži už Graubner dostal.. Měl by tam nastěhovat těch 17 křesťanských rodin ze Sýrie, místa je tam dost..

1tigrusenka ( 1. února 2015 13:00 )

tfuj ty Koniáši

avina ( 31. ledna 2015 21:01 )

 Halík má nový hábit. Ježíš chodil.......oni nosí zlaté prsteny, roucha černá, bílá, červená.Sbírají majetek-lesy,pole....budou pracovat? Umístí přistěhovalce, pomohou-uskrovní svá banděra. Graubner v Ol. dohání nervního ovara Duku, bude mít cestu do zámku v Kroměříži....Fuj,oblbují lidi svým náboženstvím -vzdáleným Bibli!

gabreta ( 31. ledna 2015 17:34 )

Že ten šmejd Halík nejde dělat misionáře do muslimských zemí, aby se pořádně seznámil s islámem, když je má tak rád!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa