Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman se sešel s Putinovým mužem, kterého na Hradě posadili vedle Mynáře

Autor: simao, ČTK - 
27. ledna 2015
19:26

Na Západě není šéf ruských státních železnic Jakunin kvůli protiruským sankcím ze strany EU a USA vítaný. Přesto poněkud překvapivě přijel do Prahy na kongres, který zaštítilo Česko. A osobně jej přivítal i prezident Miloš Zeman. Na veřejnosti spolu prohodili pár slov. Pak se však sešli za zavřenými dveřmi v jednom ze salónků na Hradě.

Zeman s ruským podnikatelem a Putinovým mužem Jakuninem vyrazili na schůzku do salónku, který přináleží ke Španělskému sálu, upozornil server lidovky.cz. Jakunin se totiž objevil na kongresu k příležitosti 70. výročí osvobození koncentračního tábora v Osvětimi i dnes. Již včerejší Jakuninova účast přitom vyvolala překvapení. Jakunin je totiž na seznamech osob z Ruska, které nejsou po obsazení ukrajinského Krymu na Západě vítány.

Vlivný podnikatel Jakunin však podle ČTK přijel do Prahy proto, že ho pozval Evropský židovský kongres, který vede prezident kongresu Moše Kantor. Kantor je zastáncem ruského prezidenta Putina. Zpočátku se spekulovalo, že do Prahy zavítá sám Putin, ale nestalo se tak. Ruský prezident se v úterý zúčastnil vlastní piety za oběti nacistů v Moskvě.

Zeman tak vzal zavděk alespoň šéfem ruských státních železnic. Jakunina nejprve na Hradě usadili k jednomu stolu do společnosti kancléře Vratislava Mynáře, ředitele zahraničního odboru na Hradě Hynka Kmoníčka a také Zemanova poradce Nejedlého, manažera Lukoilu, upozornily lidovky.cz.

Nečekaný host na pražském kongresu: Putinova muže Janukina posadili vedle poradce Nejedlého a kancléře mynáře Nečekaný host na pražském kongresu: Putinova muže Janukina posadili vedle poradce Nejedlého a kancléře mynáře | ČTK

Český prezident se poté s Jakuninem sešel ještě před svým velkým projevem, ve kterém svět vyzýval ke společnému ozbrojenému zásahu proti Islámskému státu. Schůzky Zemana s Jakuninem se účastnil i prezident Bulharska Rosen Plevneliev.

tgbg ( 28. ledna 2015 08:02 )

Bohužel nemáme prezidenta, ale úchylného bolševického starce vlezdoruszadka!!!!

mortis69 ( 28. ledna 2015 07:29 )

Jasně Miloši Ještě to chce kvalitní lubrikant a v tom správným podřepu vlízt těm hnusorusům do análu Zemane,jseš sv.ině prodejná,ty rudej par.cha.nte

vog.ht. ( 27. ledna 2015 22:03 )

Co ti zaplatili?

vog.ht. ( 27. ledna 2015 22:02 )

Miloš je v pohodě, jen Bleskáči a pár pitomců poskakují jako kdyby měli roupy

vog.ht. ( 27. ledna 2015 22:01 )

Neke? A jak se mu to podařilo, ty myslivno?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa