Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zeman: Hrozí stovky milionů mrtvých a superholokaust! Islamisty musíme zničit

Autor: ČTK, simao - 
27. ledna 2015
12:59

Miloš Zeman na úterý sliboval zásadní projev. Český prezident se v něm pustil do radikálů z Islámského státu, který přirovnal k nacistickému Německu. Varoval před superholokaustem a vyzval svět ke sjednocené ozbrojené akci mezinárodních sil proti teroristům. Vyslyší mocní jeho slova?   

Zeman se ve svém projevu při příležitosti pražské vzpomínkové akce na osvobození Osvětimi moc v minulosti „hrabat“ nechtěl. Upozornil na to, že je třeba řešit především budoucnost. Za úhlavního nepřítele dneška Zeman označil Islámský stát. „Islámský stát, často podceňovaný, má obdobnou povahu, jako mělo nacistické Německo počátkem třicátých let. To, co nám podle mého názoru hrozí, je superholokaust, jehož oběťmi budou stovky milionů lidí,“ varoval Zeman. A upozornil na rozpínavost Islámského státu.

„Chtěl bych citovat výrok jednoho z vojenských velitelů Islámského státu, který prohlásil: ´Zabijeme sto, dvě stě nebo pět set milionů lidí, nám je to jedno.´ A tato výhrůžka zabíjením, opakuji ještě jednou, se týkala i muslimů. Nevím, kdo z vás viděl mapu islámského chalífátu do roku 2020. Je to mapa, která zabírá půlku Evropy, půlku Afriky a velkou část Asie. Řeknete mi, že je to mapa, jejímž autorem je blázen, a budete mít pravdu. Ale Adolf Hitler byl také blázen, a přesto se jeho vize zotročené a judenfrei Evropy téměř naplnila,“ pokračoval český prezident. 

Na sociálních sítích vyvolal Zemanův projev řadu reakcí. Český prezident se dopustil jednoho přeřeknutí, to když mluvil o islamistické sektě "Boko Hamar" (správně je Haram), vraždící civilisty v Nigérii. Především však zaujal agresivní rétorikou.

Podle Zemana bude třeba ještě řady teroristických útoků, než si veřejnost uvědomí, že se s teroristy nevyjednává. „S teroristy se bojuje, s teroristy nemůžeme bojovat pouze povrchními změnami legislativy, ale ozbrojenou silou, tak jako to mohlo být v Porýní v roce 1936,“ uvedl Zeman v narážce na vzestup nacistů.

Vyzval proto k ozbrojené akci proti Islámskému státu, kterou by zaštítila Rada bezpečnosti OSN. Své síly by podle Zemana měli vyslat pokud možno všichni stálí členové rady, mezi které patří Čína, Francie, Rusko, USA a Velká Británie. A udeřit na výcvikové tábory teroristů s využitím moderních technologií.

recus ( 30. ledna 2015 20:15 )

Vivat Zeman, chytrý, bystrý, vzdělaný, slušný, pracovitý, přemýšlivý člověk !

eriksonek ( 28. ledna 2015 20:27 )

Miloši a čim to budeš ničit??? těma 6 pandurama nebo těma holčičkama co když se dozvěděli zže budou odvody tak brečí, já vim hza silna slova to zase odbojují za čechy cizi země jako obvykle

dzery ( 28. ledna 2015 17:40 )

tgbb. ( 28. ledna 2015 15:03 )

Ochutnávač střevní mikroflóry ruských papalášů zase perlil. Už ho vidím v čele mezinárodní armády, jak šermuje nad hlavou lahví Becherovky a řve do útoku proti islamistům.

tgbg ( 28. ledna 2015 07:48 )

Milouš vždycky seděl za bukem a rozumoval!!!Za komunizmu se vyhříval v prognostickém ústavu, nic tam nedělal a jenom žvanil. Mohl přece jít bojovat proti ruským okupantům!! Teď zase může jít příkladem a pozvednout zbraň jako první proti muslimákům. Pokud se neožere a unese tu zbraň!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa