Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Klaus je za každou cenu v opozi, tvrdí Slováci. Klausův institut nesouhlasí

Václav Klaus stojí podle slovenského deníku Sme vždy a za každou cenu v opozici.
Václav Klaus stojí podle slovenského deníku Sme vždy a za každou cenu v opozici.  (Autor: Blesk – Ladislav Křivan)
Autor: ČTK - 
26. ledna 2015
11:59

Exprezident Václav Klaus je se svými názory, ať jde o cokoli včetně tématu globálního oteplování, evropské integrace nebo anektování Krymu, vždy v opozici proti hlavnímu názorovému proudu. Napsal to dnes slovenský list Sme. Podle deníku dělá Klaus hanbu Česku i celému regionu. Institut Václava Klause nesouhlasí.

„Pokud by se z nějakého zvráceného důvodu svět rozhodl po vraždách v Paříži, že není Charlie, Klaus by jako první Charlie Hebdo byl. V tomto ohledu je Klaus vlastně spolehlivý. Kdo chce znát hlavní proud, přečte si jeho názory a obrátí je naruby,“ poznamenal deník.

List se rovněž zmínil o vyjádření Klause, že není Charlie Hebdo, a o kritice od exprezidenta ohledně otevřenosti společnosti k přistěhovalcům nebo štědrého sociálního systému v Evropě, který prý láká uprchlíky. Heslo Je Suis Charlie (Jsem Charlie) vzniklo coby projev solidarity po nedávném teroristickém útoku na pařížskou redakci satirického magazínu Charlie Hebdo.

„Pokud by byly jeho (Klausovy) výroky jen vrtochy aktivního důchodce, nebyl by důvod se jimi zabývat. Žel, Klaus dělá hanbu České republice a občas i celému regionu (slyší ho některé instituce v USA),“ soudí Sme. Proruské postoje Klause lze podle deníku vysvětlit tím, že jeho Institut Václava Klause financuje nejbohatší Čech Petr Kellner, který má v Rusku rozsáhlé podnikatelské aktivity.

Klaus dnes vystupuje na semináři v německém Mnichově, vyjádřil se za něj proto jeho spolupracovník z Institutu Václava Klause Petr Macinka. „Tohle je tak neuvěřitelně hloupý a zároveň nenávistný blábol, že ani nemá smysl na něj nějak hluboce reagovat,“ sdělil Macinka ČTK. „Připouštím, že v jednom mají svazáci ze SME pravdu – o vystoupení exprezidenta Klause je v Česku i ve světě mimořádný zájem,“ dodal s tím, že Klaus loni absolvoval přes 40 vystoupení „od Číny až po Mexiko“.

jarypadlo ( 27. ledna 2015 06:51 )

Myslíš těm letouškům nebo trávu?

bravotango ( 26. ledna 2015 14:10 )

ano, vyhulil na počkáni

jeromeklapka ( 26. ledna 2015 13:33 )

Sranda ako v českých novinách vždy chytí titulok "čo o nás píšu SLOVÁCI" - a VŽDY vypichnete komentár zo SME,kde ho píše český pravdolaskař Petr Šabata.

salto ( 26. ledna 2015 12:46 )

ODS si podrazila nohy sama, Klaus z ní vzal šmíra zavčasu...

milan1959 ( 26. ledna 2015 12:39 )

Klaus je rozporuplná osobnost... Má nehynoucí zásluhu na klidném rozdělení Československa! V tom se v podstatě vyrovnal Masarykovi i když v obráceném gardu. Má pravdu i v otázce tzv. globálního oteplování (ochlazování?). ALE(!!!) podrazil ODS a podílel se na na likvidaci pravice. A hlavně pomohl ke zvolení největšího neštěstí této země a to ovara Zemana

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa