Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Karel Schwarzenberg tvrdí: Zeman chce separovat Romy!

Autor: Vera Renovica - 
25. ledna 2015
05:00

Vzpomínáte, jak prezident Miloš Zeman (70) řekl, že by handicapovaní žáci neměli chodit do stejných škol jako nepostižené děti? Podle šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga (77) celou dobu mluvil o Romech!

Schwarzenberg svěřil Blesku, že prezidentova slova vnímal jinak než veřejnost či média. „Tisk chápal, že se to týká dětí, které jsou nějak nemocné nebo poznamenané. Já mám dojem, že pan prezident měl na mysli Romy,“ řekl.

„Myslím, že mluvil o handicapovaných tím, že neumějí jazyk a že vyrůstali v jiném prostředí, než o zdravotním handicapu,“ dodal a zdůraznil, že kdyby to bylo na Zemanovi, vzdělávají se děti Romů a cizinců jinde než děti Čechů.

Vzhledem k závažnosti obvinění jsme oslovili také hlavu státu. A Miloš Zemanse bránil zuby nehty s tím, že ho jeho protikandidát v prezidentské volbě zřejmě nepochopil.

„Pan Schwarzenberg nemluví pravdu, protože nic takového jsem nejenže nevyslovil, ale jasně jsem odmítl spojovat handicapované děti s jejich etnickým původem nebo sociálním zázemím. Z toho vyplývá, že pan Karel Schwarzenberg můj výrok buď nečetl, nebo že lže,“ vzkázal přes Blesk Zeman.

Blesková zpráva

Schwarzenberg už se nechystá v roce 2018 kandidovat na prezidenta.

Co přesně Zeman řekl

„Děti, které jsou určitým způsobem handicapovány, by neměly být umísťovány do tříd s nehandicapovanými žáky. Protože je to neštěstí pro oba. Mohl bych to samozřejmě rozvádět, mohl bych mluvit o šikaně, že rychlost kolony je určena rychlostí nejpomalejšího vozidla, takže učitelé se nemohou věnovat těm, řekněme talentovanějším dětem. Ale sám se domnívám – a to není žádný rasismus, to není preference nějaké etnické skupiny – že ty děti jsou daleko štastnější, když jsou v rovnocenné komunitě, než tehdy, když jsou zasazeny do komunity...

Víte, dětská krutost je jedna z nejstrašnějších, je možná ještě horší než krutost dospělých. No, a když jsou tyto děti takzvaně integrovány, když dochází k té inkluzi, tak jsou oběti určitého pohrdání a šikany. Já miluju hrozně tenhle multikulturalismus, myslím, že si to vymysleli blázniví intelektuálové z pražské kavárny, kteří nikdy nebyli ve škole, kdyžtak tak možná na půl hodiny, a to se jim ještě předváděla Potěmkinova vesnice.
Čili jsem proti inkluzi. Vím, že mě multikulturalisté napadnou, že jsem rasista, ale vůbec ne. Z hlediska duševní pohody těch dětí bude lepší, když budou existovat praktické třídy. Vůbec se mi to nelíbí a jsem proti tomu.“ 14. ledna 2015, rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí

rudy87 ( 30. ledna 2015 10:56 )

Já bych chtěl jen jedno a to ze gdy paní prezidenti ,někdy udělaly pro lidi co voly venku svobodnĕ, ja si nepamatuji kromě Václava Havla byla amnestie, pro koho jen pro vězně jen pro ty co spáchali trestněprávní činy znásilňování krádeže atd.vypustili trestance aby zas skodily a ublizovali nevinym lidem aco udělaly proty co jsou doma svobodni a zadluzene nicc velke hovno jen paní prezidenti se divaji jak lidi se samy zabyji berou si životy zanechávají posobe velkou bolest po zustalich jen kvůli tomu ,že jsou tak zadlužení ,kvůli blbe sto koruně na skáče nehorazne soudní atd a lodí se s toho spatne dopadnou co udělaly pronas nikdy nic rozdávaly balónky pivo propisky guláš zdarma stim o motávaly lidi ale gdyby chtěly tak lidem mužou Pomoc ale serou na všechno naco sak paní prezidenti se mají jako prasata v žitĕ zato ze jensedi a u zírá se k smrti penes má dost ,co byho zajímaly lidi kteří si berou životy ,takovej prezident by si to mnel vyskouset a nahradit ho úplné obyčejný člověk a vĕrim ze obyčejný člověk by něco udělal pro tuto zemy a lidi hnet by bylo líp a nemyslet jen na svuj žaludek a u pijet se becherovkou.

daisy.d ( 27. ledna 2015 13:50 )

Nojo, Kaaarl, kdyz nemuzes prezidentovat, tak budes aspon skodit. Ubohy patlavy starik.

salto ( 26. ledna 2015 08:16 )

Což takhlec vyseparovat Romy, islamisty, ódeesáky, topáky, zkrátka všechnu tu pakáž?

abzk ( 26. ledna 2015 02:58 )

To normální člověk ví, ty chujovino Jenom Zeman by separoval právě ty tělesně postižené a když mu to bylo omláceno o hlavu, tak do toho zahrnul všechny postižené, samozřejmě opět včetně tělesně postižených

jackietejlor ( 26. ledna 2015 01:16 )

Je rozdíl mezi tělesně a duševně postiženým, tak se proberte a nepište chujoviny!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa