Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co prozradil Páleník u soudu: Sledování manželky si objednal Nečas

Autor: dce - 
15. ledna 2015
07:30

Už od pondělí probíhá ostře sledovaný soud s Janou Nečasovou, dříve Nagyovou, a dalšími třemi obžalovanými ze zneužití Vojenského zpravodajství. A co pondělí řekl u soudu jeden z obžalovaných Ondrej Páleník? 

U soudu v pondělí, který už od pondělí probíhá s vyloučením veřejnosti, kvůli projednávání tajných informací, vypovídala dlouhé tři hodiny sama Nečasová. Ještě tentýž den ji následoval Ondrej Páleník. On, Nečasová a dva další obvinění jsou stíháni za zneužití tajné služby Vojenského zpravodajství ke sledování tehdejší manželky bývalého předsedy vlády, Petra Nečase. Podle soudu šlo o osobní věc Nečasové, podle ní zase o tzv. kontrasledování.

Podle serveru novinky.cz, který se odvolává na dva na sobě nezávislé zdroje, měl Páleník za hlavního iniciátora celého sledování označit právě Nečase! Údajně mu sám sdělil své obavy z nebezpečí, které by mohlo hrozit jeho tehdejší ženě. Pak dal pokyn k jejímu sledování!

Detaily měl sdělit soudu sám Nečas, jenže každý výslech trval déle, než se očekávalo, a výpověď bývalého předsedy vlády byla odložena až na březen. Existují ovšem domněnky, že se Nečas o svou bývalou ženu bál kvůli gripenům. Potvrzení této výpovědi by obžalovaným výrazně pomohlo. V současné době jim hrozí až pět let ve vězení! 

villi ( 10. března 2015 19:02 )

VYŠETŘIT V HAAGU!! ZRUŠIT VLÁDU JEDNÉ STRANY !!ZAVŘÍT VAROVAT CELÝ SVĚT !!NAHRADIT ŠKODY!!! VŠEM!! PRO VÝSTRAHU !!

ninka64 ( 16. ledna 2015 16:05 )

Nečas: „Janulko, lásko, není to tak. Jen jsem vyjádřil jiný názor na Páleníka. Ty jsi na mě ale začala hned křičet. A řekla jsi větu: Okamžitě mi řekni, s kým jsi mluvil. A to se mě dotklo.“ Nagyová: Okamžitě jsem ti neřekla, ale to je už jedno. Tohle chování není poprvé. Vezmu si tento a příští týden volno, musíme si rozmyslet, co a jak. Já chyby dělat nechci, nemám na to čas. Spoustu jsem ho utratila s tebou. Myslela jsem, že už jsi opustil tu maloměstskou pózu pantáty, ale zřejmě mi chceš v krizi, aspoň mně, dokazovat, kým jsi. To nemusíš, já ti pomáhala se tam dostat a udržet.“ Nečas: „Janulko, řekla jsi to. Ale to je jedno. Má snad práce vláčet pořád náš život? Já si nemám co rozmyslet! A proč mne opět napadáš? Zítra to zabalím. Nějaký NKÚ má určovat náš život? To tedy ne.“ Nagyová: „Jak chceš.“

ninka64 ( 16. ledna 2015 16:03 )

To je prolhaná banda. Všichni do jednoho, včetně toho jejich právníka, vždyť je to už trapné , snad si nemyslejí ,že jim někdo v této zemi věří .

ninka64 ( 16. ledna 2015 15:59 )

tarka ( 15. ledna 2015 17:21 )

to je tedy Nečas ještě větší podrazák, než jsem si dosud myslela, když nechal Janičku víc než rok a půl v podezření ze zneužití Vojenského zpravodajství a následném trestním stíhání. Ale nakonec, vrána k vráně sedá. Jak se ten ubožák, podle něj dříve hluboce věřící katolík, vzorný otec 4 dětí, může na sebe podívat do zrcadla a nepoblít se...nebo vůbec vyjít ven mezi lidi. Jak může někdo takhle lidsky klesnout.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa