Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišovi poslal dopis s jedem Ital, kterého obvinili z terorismu!

Ministr financí Andrej Babiš v redakci Blesk.cz
Ministr financí Andrej Babiš v redakci Blesk.cz  (Autor: Foto Blesk - Ladislav Křivan)
Autor: ČTK, simao - 
12. ledna 2015
19:06

Z toho, že na podzim poslal otrávený dopis Andreji Babišovi, obvinili muže z Itálie! Zadrželi ho již před Vánocemi ve Slovinsku a obvinili z terorismu. Co na to český vicepremiér a druhý nejbohatších Čech v jedné osobě?

Muž byl podle slovinských zdrojů údajně zadržen 22. prosince v Nové Gorici a nyní je ve vazbě. Podle deníku Primorske novice policie Itala obvinila z terorismu. Slovinská policie již prý oznámila zadržení českým kolegům.

Babiš ČTK řekl, že o zadržení podezřelého zatím nemá žádné informace. „Nebyl jsem informován, neznám podrobnosti. Poprvé mi to psal novinář před chvílí. Neumím si to spojit s ničím. Snad to ten člověk řekne, kdo si to u něj objednal,“ komentoval zadržení Babiš, podle kterého může jít o pokus o pomstu někoho z obchodních kruhů, s nímž měl v minulosti problémy. Vyloučeno ale není ani jiné pozadí.

Mluvčí českého Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták ČTK řekl, že česká policie má k případu informace od slovinské strany. Podle něj také česká policie k případu poskytla zahraničním kolegům podněty a spolupracuje s nimi. „V tuto chvíli ale nebudeme zveřejňovat žádné další bližší informace,“ uvedl Hanták.

Podobný otrávený dopis jako Babišovi přišel loni v listopadu i na české ministerstvo vnitra. Odeslán byl ze Švédska. Podezřelé zásilky dorazily 9. prosince také na Pražský hrad, na ministerstvo spravedlnosti a opět ministerstvo vnitra, jed však neobsahovaly.

Generální ředitelství slovinské policie podle webu slovinské televize (RTV) sdělilo, že vyšetřování začalo ihned po obdržení informace o nebezpečných zásilkách zaslaných vysokým českým vládním činitelům. „Po zatčení odesílatele zásilek se tato aktivita (posílání dopisů) zastavila, což znamená, že skupině, která do toho byla zapojena, bylo zabráněno v dalších akcích,“ prohlásil podle webu RTV policejní mluvčí Drago Menegalija.

sars ( 13. ledna 2015 02:51 )

 Proč hned terorista? ,

sars ( 13. ledna 2015 02:49 )

 Že by dlužil Costa nostře? ,

sars ( 13. ledna 2015 02:46 )

 To z toho musel bejt pěkně votravenej p.Bureš. Jsem nevěděl že Kalousek je Talian.

tgbb. ( 13. ledna 2015 00:07 )

Už se přiznal, že to nastrojila CIA s Topolánkem, nebo se na tom ještě pracuje?

ninunka ( 13. ledna 2015 00:05 )

jancibobo: a tak teď tu hvězdně obsazenou pohádku o vašem prezidentovi Kiskovi- filantropovi každým coulem ju? A klidně písni, jak ten váš filantrop zázračně zbohatnul- např. napojení na soukromý bankovní sektor JT atd.- tak vyprávěj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa