Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Mynářovo hnízdečko lásky: Rekonstrukce spolkne dalších pět milionů!

Autor: simao - 
12. ledna 2015
22:45

Za své nové „hnízdečko lásky“ kancléř Mynář na Hradě padáka nedostane, vzkázal prezident Zeman. Než se však Mynář bude moci přestěhovat do vily, kterou pořídil za 5,5 milionu, bude třeba rekonstrukce. Kancléř tvrdil, že totální. Podle odhadů by měla spolknout takřka pět milionů.

Hradní kancléř koupil dvoupatrovou prvorepublikovou vilu s velkou zahradou pro sebe a svou novou rodinu - partnerku Alexandru Noskovou, se kterou čeká syna. Prodejcem byl advokát lobbisty Janouška Vít Široký. A cena velmi slušná - 5,5 milionu.

Mynář však tvrdil, že se tak zkrátka domluvili. „Já si myslím, že jsem kupoval de facto jenom pozemek, protože ta vila je v takovém stavu, že tam je potřeba totální rekonstrukce. Jediné, co chci, je, aby se zachoval vnějšek vily a obvodové zdivo. Zevnitř je potřeba totální a kompletní nákladná rekonstrukce,“ hájil svůj nákup v rozhovoru pro deník Blesk Zemanův kancléř.

Posudek z roku 2011, který vypracovala společnost Apogeo Esteem, však vilu ohodnotil na 13,4 milionu korun, upozornily Lidové noviny (LN). „V současném stavu je nemovitost 1 neobyvatelná, a tudíž je třeba její rekonstrukce,“ potvrdil tehdy podle LN posudek.

Prodejce Vít Široký přitom vilu koupil v lednu 2013 za 5,1 milionu. A tvrdil, že na rekonstrukci prostě neměl, a tak vilu opět s drobným ziskem prodal. Posudek z roku 2011 pak podle LN upozorňuje, že rekonstrukce interiéru vily spolkne 3,72 milionu korun a terénní úpravy spolu s rekonstrukcí exteriéru další 1 milion. 

Mynář si s financováním hlavu neláme, na koupi vily si prý našetřil ještě předtím, než přijal práci na Hradě. Stále však nedostal prověrku od Národního bezpečnostního úřadu. „Kdyby mi nezdůvodnil finanční zdroje, které použil na zakoupení tohoto hnízdečka lásky, tak by jeho kariéra v mé kanceláři skončila podstatně dříve, než by Národní bezpečnostní úřad uzavřel prověrku. Protože ale jeho vysvětlení považuji za relevantní, nevidím důvod, proč měnit kancléře,“ dodal k Mynářově nákupu prezident Miloš Zeman v rozhovoru pro Deník.

Video Vila VyVolených? Tohle koupil kancléř Mynář za 5,5 milionu! - Tomáš Polák, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

istyl ( 13. ledna 2015 08:28 )

a porad bude ještě pod prodejni cenou...

ninunka ( 13. ledna 2015 01:48 )

určitě ne- pohladí velmi PS: něco máš tam

ninunka ( 13. ledna 2015 01:35 )

to říkáš ty? pokud ano- jme na tom stejně

ninunka ( 13. ledna 2015 01:29 )

PD: jdu kuk, Phill má velké štěstí

ninunka ( 13. ledna 2015 01:27 )

kuk 14,84 http://earth.nullschool.net/#current/ocean/primary/waves/overlay=significant_wave_height/orthogr aphic=-59.81,76.94,1024

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa