Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš s Kalouskem spolu v Blesku: Pravda o tykání!

Autor: Vera Renovica, Eva Pospíšilová, lmk - 
10. ledna 2015
05:00

Boj mezi dvěma soupeři se vyhrotil v redakci Blesku. Na internetový chat o rezortu financí, který teď vede Andrej Babiš (60, ANO), přišel také jeho předchůdce Miroslav Kalousek (54, TOP 09). A skoro lítaly facky!

Ve dvojrozhovoru pro Blesk se politici »kousli«, když se bavili o státním rozpočtu. Babiš totiž tvrdí, že se mu podařilo deficit místo na plánovaných 112 miliardách udržet na 78 miliardách a že navíc poprvé po dvaceti letech snížil státní dluh. Podle Kalouska však pouze přeuspořádal státní peníze a neušetřil ani korunu. „Ten čistý dluh, od kterého se odečítají rezervy, se samozřejmě zvyšuje. Prezentovat tuhle účetní operaci jako zlepšování rozpočtů nejde,“ tvrdí.

„Faktem zůstává, že výdaje nemají být vyšší než příjmy. A vy ty nůžky mezi příjmy a výdaji, které my jsme trošku zavírali, zase rozevíráte,“ dodal Kalousek. „Ten stát má dostatečné rezervy. Ty peníze ležely na účtech,“ vysvětloval Babiš a dodal, že díky chytré machinaci loni pokladně vydělal 226 milionů korun. „Jde o řízení likvidity státu a já jsem to řídil lépe než můj předchůdce,“ pochlubil se.

Soupeři se tak dlouho překřikovali, až Blesk navrhl, jestli si to nechtějí vyřídit »po chlapsku«. „Být kritizován za to, že jsem týral bezbranného ministra, to by nebylo dobré,“ ohradil se však Kalousek. A Babiš přiznal, že kdyby se rozhodl jinak, bylo by to zlé. „Vyhrál by určitě pan Kalousek. Já jsem přibral 15 kilo, mám blbou kondici,“ řekl.

Andík a Mirek? Velmi křehké vztahy!

Chovali se k sobě žoviálně, dokonce si i chvílemi tykali. „Nech mě domluvit,“ smlouval například Kalousek s Babišem při vyhrocené debatě o státním rozpočtu. Co o svém vztahu prozradili Blesku?

Proč si střídavě vykáte a střídavě tykáte?

Kalousek: „Při oficiálních diskuzích se běžně vyká. Jinak když se třeba potkáme ve Sněmovně, tak mu řeknu »Ahoj«.“

Když tedy zavoláte panu ministrovi, tak řeknete do telefonu »čau Andreji«?

Babiš: „Pan Kalousek mi nevolá, nikdy mi nevolal.“

Kalousek: „Pan ministr Babiš mi nikdy nevolal a mně se po tom nestýská.“

Šli byste teď spolu na pivo? Za rohem je hospoda.

Kalousek: „Na pivo chodím s přáteli. Přátelé jsme nikdy nebyli. Ale kdybychom se setkali u jednoho stolu v restauraci, tak bych určitě neodešel.“

Babiš: „Pan Kalousek je velmi zručný politik, má za sebou velkou historii a samozřejmě pro mě je šokující, když ve Sněmovně lže … ale proč ne, nemám s tím problém. Co bychom tam řešili?“

Video Babiš versus Kalousek: Takhle se v Blesku porafali o prachy! - Vera Renovica,Petr Soukup
Video se připravuje ...

salto ( 12. ledna 2015 08:22 )

Ano, máš pravdu, je v něm cti asi jako v pr.eli medu

komin ( 11. ledna 2015 16:57 )

stbak babis je mentalne hodne zaostaly

jozifek34 ( 11. ledna 2015 05:53 )

 Ganzanie: Co to tady krákoráš za výkydy, mluvíš česky? Dík za objasnění

petkule ( 10. ledna 2015 14:58 )

Taky pravda: http://www.andrejbabis.cz/

tupka.jentakjen ( 10. ledna 2015 14:08 )

To ten úřad můžeš vzít rovnou sám, blb jako blb

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa