Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mynář o své nové vile: Vybíral jsem v Praze z více domů. Zemanovi vysvětlení stačilo

Autor: simao - 
6. ledna 2015
15:29

Vratislav Mynář se ocitl pod tlakem. Kvůli vile v Praze 10-Strašnicích, kterou pořídil za 5,5 milionu. Podle hradního mluvčího Ovčáčka je jen na Mynářovi, jak celou kauzu vysvětlí. Kancléř se k tomu však postavil po svém: Vysvětlovat nic nemusí, vybral si jeden z více domů, dal nabídku, prodávající (Janouškův advokát) ji akceptoval a hotovo... 

Z ruky do ruky putovala tahle prvorepubliková vila, až skončila u současného novopečeného majitele - kancléře Vratislava Mynáře, který ji za 5,5 milionu koupil od Víta Širokého, advokáta Romana Janouška.

Že má tahle vila tak trochu kmotří minulost a byla prodána de facto za cenu pozemku, na kterém leží? Nevadí. „Nyní je na panu kancléři, aby vyvrátil veškeré pochybnosti, a já věřím, že tak v nejbližších dnech učiní,“ komentoval obchod na dnešní tiskovce Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Já nemám co vysvětlovat,“ ohradil se ve vysílání ČT 24 Mynář. „Za deset let ta vila velmi výrazným způsobem zchátrala... Bude nutná totální rekonstrukce při zachování obvodového zdiva,“ zopakoval Mynář svůj argument pro podezřele nízkou cenu. „Před kým a před čím se mám hájit? Kdyby ta cena byla o dva miliony, o tři miliony vyšší, tak stejně někdo řekne, že byla pod cenou,“ pokračoval v České televizi Zemanův kancléř. „Nejsem si vědom toho, že by ta cena byla nějak výrazně nízká,“ snažil se Mynář ukončit spekulace.

Video Zprávy: Kancléřova Alex dostala vilu! Podlahův syn bez dědictví a záchrana ženy! - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kancléř přitom popsal, jak nový dům pro sebe a svou těhotnou partnerku Alex vybral. „Měl jsem vytipováno několik nemovitostí, díky té očekávané radostné události jsem chtěl zajistit bydlení pro rodinu,“ uvedl Mynář. Oslovil prý odborníky, kteří s ním vilu prošli. „My jsme zvažovali variantu toho, že kupujeme de facto pozemek, vzhledem k tomu technickému stavu vily,“ uvedl v ČT Mynář.

Jak stanovil cenu, kterou majiteli nabídl? „Já jsem si vytáhl kupní smlouvu, která byla předtím, než jsem to kupoval já, a k tomu jsem dal po poradě s odborníky drobné navýšení... Nabídl jsem cenu, která byla akceptována,“ řekl Mynář ČT. Advokát Široký koupil vilu v roce 2013 za 5,1 milionu, polepšil si tedy nyní o 400 tisíc.

Mynář přesvědčuje, že udělal standardní obchod. Seznámil s ním prý i prezidenta Zemana. „Neshledal jsem, že by se na tom panu prezidentovi zdálo něco divného,“ uvedl v ČT Mynář. „Co se týče nemovitosti, nahlásil jsem tak, jak se má, změnu majetkových poměrů na NBÚ (Národní bezpečnostní úřad - pozn. red.),“ dodal v narážce na svou chybějící bezpečnostní prověrku, kvůli které se pod Mynářem houpala na Hradě v minulosti židle.

Mynář také zopakoval, že vilu pro sebe a Alex platil z peněz, které si vydělal před nástupem do funkce. Svůj současný plat neprozradil. „Nemám se zveřejněním problém, ale s ohledem na precedenty se k tomu nechystám, pokud k tomu nebudu soudně vyzván,“ dodal Zemanův „ostřelovaný“ kancléř.

arne127 ( 8. ledna 2015 11:04 )

Zemane jak dlouho ještě budeš toho lumpa držet na hradě?

komin ( 7. ledna 2015 18:09 )

ze se zeman obklopuje podvodniky se vedelo, ale ,ze to jsou takovyhle polodementi je fakt husty -

vagen ( 7. ledna 2015 18:06 )

Neuveritelne ,kdo muze dnes delat kanclere prezidentovi. Spodina dorazila na prazsky hrad.

vagen ( 7. ledna 2015 18:05 )

Kmotr Mynar moc chytrosti nepobral.

vagen ( 7. ledna 2015 18:04 )

Hochstapleri Mynar s Janouskem lapeni Bleskem v primem prenosu.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa