Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Oběd v Lánech očima Františky: Zeman ve zdravotní obuvi a krajkové drama Sobotkovy ženy

Autor: simao - 
2. ledna 2015
15:13

Prezident Zeman s první dámou Ivanou dnes přivítali na novoročním obědě Bohuslava Sobotku s jeho manželkou Olgou a na zámku v Lánech si dali bažantí vývar a daňčí pečeni. Až na premiéra přišli všichni v šedém. Jak obstáli v očích naší módní guru Františky?

Zemanovi a Sobotkovi se v Lánech setkali hodinu po poledni. A kromě oběda došlo i na společné foto. O něj však prý nešlo. „Nejde o to nechat se společně fotit. Vzájemné diskuse jsou četné. Když se podíváte na uplynulý rok, pan prezident se s premiérem setkával velmi často. A to buď na Pražském hradě, nebo při jiných příležitostech,“ řekl idnes.cz hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

Prezident s premiérem však po setkání tentokrát nevyrazili na společnou tiskovku, a tak témata hovoru zůstala lánským tajemstvím. Nikoli však to, co prominentní páry poobědvaly. Servírovala se zámecká paštika s lánským pečivem, dále bažantí vývar, daňčí pečeně se šťouchaným bramborem a vanilková zmrzlina. V případě obědu s premiérem jde přitom o tradici, ve které Zeman pokračuje. Loni poseděl s tehdejším premiérem v demisi Jiřím Rusnokem.

Setkání v Lánech očima Františky

„Miloš Zeman s chotí Ivanou a premiér Sobotka s manželkou Olgou, kteří od prezidenta pozvání na novoroční oběd v Lánech přijali, dress code diktovaný úřadem a charakterem akce v podstatě splnili. Outfit Bohuslava Sobotky představuje standard, šedá barva prezidentova obleku je vzhledem k tomu, že nejde o večerní záležitost, vhodná a ladí s kravatou, leč polobotky jsou nemožně robustní. Takové střevíce by měl Miloš Zeman obouvat na zdravotní špacír v zámeckém parku, nikoli k slavnostnímu obědu.

První dáma kostýmkovými, jemným perličkovým náhrdelníkem doplněnými šaty rozhodně nic nezkazila. Jemně popelavá barva působí elegantně a vhodný je i výběr klasických střevíčků na nižším podpatku.

Bohužel choť premiéra, paní Olga, která se na veřejnosti objevuje sporadicky, šťastnou ruku při volbě outfitu neměla. Střih modelu je sice elegantně střízlivý, ale dramatičnost krajky je na příležitost, jakou je oběd, hraniční. Decentnější materiály, jakými je hedvábí a lehká vlna, by vyzněly líp. Minusem je i kontrastně černá, mašlí zdobená stuha v pase, která o vytříbeném citu pro věc nesvědčí stejně jako uzavřené, stylově nesourodé lodičky, neboť tento model žádá vykrojené subtilní střevíčky.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

saldo ( 19. ledna 2015 14:45 )

Třeba paní Sobotková koupila ten "OUTFIT" v "OUTLETU" a chystá se s ním vyrazit do "OUTDOORU".

w.mojko ( 5. ledna 2015 21:10 )

PERFEKTNÝ KOMENTAR

123automobil ( 5. ledna 2015 12:24 )

pelagie ( 5. ledna 2015 07:59 )

Paní Čížková pokud chce hodnotit ošacení známých osobností,měla by začít nejdříve u sebe. Sama ač je již přehoupla přes 60, obléká se jako mladice, krátké suknně,šortky a pod. , ač jí to vůbec nesedí , její vychrtlá postava a hubené nohy tomu napomáhají a rovněž její tvrdé líčení a barvení vlasů..Cedlá léta o ní nebylo slyšet a po revoluci asi měla nějakou tlačenku a tak se vyloupla bůh víodkud amyslí, si že na na to patent.

bjutifl ( 4. ledna 2015 23:14 )

Já bych ty vycpávky zrušila úplně. Zkracujou jí opticky už tak krátkej krk a díky nim vypadá víc kredenciózně. Přirozeně oblá ramena působěj víc žensky a ubralo by jí to na vzhledu pár kilo. Jinak souhlas

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa