Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Průzkum: Vládu lidé nejčastěji hodnotí školní známkou tři!

Vládu lidé nejčastěji, skoro v polovině případů, hodnotí školní známkou tři.
 (Autor: Petr Novotný, Koláž: Blesk)
Autor: shp - 
1. ledna 2015
22:05

Vládu lidé nejčastěji, skoro v polovině případů, hodnotí školní známkou tři, jedničku kabinetu dává 1,5 procenta a pětku 13,5 procenta dotázaných. Vyplývá to z průzkumu agentury STEM/MARK, jehož výsledky dnes zveřejnila Česká televize (ČT).

Chvalitebně, tedy na dvojku, si vláda počíná podle 13,6 procenta lidí a dostatečně, neboli na čtyřku, podle 24,7 procenta účastníků průzkumu. Nejčastěji - v 46,7 procenta případů - lidé kabinet oznámkovali dobrou, tedy trojkou.

Z průzkumu, který agentura STEM/MARK provedla na vzorku 1000 respondentů pro ČT v prosinci, také vyplývá, že podle většiny veřejnosti koaliční kabinet ČSSD, ANO a KDU-ČSL nejspíš zůstane u moci i celý letošní rok. Odpovědělo tak 67 procent lidí.

Opak si myslí zhruba čtvrtina oslovených (27 procent). Lidé také v průzkumu vybírali mezi politiky osobnost roku 2014. Nejvíc z nich - 15 procent - zvolilo předsedu hnutí ANO Andreje Babiše.

Prezidenta Miloše Zemana by tímto výrazem označilo sedm procent respondentů a premiéra a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku dvě procenta oslovených, dodala ČT.

marais ( 3. ledna 2015 16:07 )

Vládu hodnotím pozitivně, prosadila dost dobrých věcí , škoda že všichni chválí jen Babiše, který se jen veze na pozitivní práci čsssd.

abyss ( 2. ledna 2015 02:38 )

Elektronizace tržeb jen jedna z desítek maličkostí, které ovšem když se sečtou, jsou likvidační. Já nakupuji na malém městě v malých krámech a s většinou prodavačů se za ta léta znám. Každou chvíli nadávají na nějakou jeho sviňárnu, co je připravuje o peníze. Tou poslední jsou dost odrovnané malé trafiky a smíšenky, které nemají kam nabrat zásoby cigaret do zásoby na měsíce. Babiš nechal dodavatelům před týdnem stáhnout přímo i z aut cigarety, které měly být zdražené až od února a vrátil k překolkování vyšší cenou. Dodavatelé nemají co dodávat a ještě aspoň dva týdny nebudou mít a ztráta krámků, kde prodej cigaret tvoří 50-90% zisku je pro ně další ze spousty likvidačních "kapek" o kterých se nikde nedočteš.

kverul ( 1. ledna 2015 23:25 )

Dluhoslava bohužel podpoří jako předsedu letošní sjezd ČSSD, na tom ani sám Miloš asi moc nezmůže. Haška ztrhali média schůzkou v Lánech, Chovance si hřeje jako 1.místopředsedu, Rath prošel lapákem a na politiku kálí. Kdyby ho nechytli s krabicí vína, mohl být ideálním předsedou.

kverul ( 1. ledna 2015 23:21 )

Nemyslím, že by tu docházelo k jejich likvidaci. Eletkronizace tržeb? 99 procent věcí stejně dělají přes počítač, nevidím v tom problém. Určitě by to chtělo zjednodušení daní, ale ve vládě s Dluhoslavem musí udělat kompromis.

abyss ( 1. ledna 2015 23:17 )

Těch 13,5 procenta dotázaných, co dalo vládě pětku, to jsou ti, co si důsledky těch změn dokáží dost přesně spočítat a představit. Komu asi tak prospěje likvidace živnostníků a malých podnikatelů? Že by Babišovi? Některým to dojde bohužel teprve až tu Babiš získá neomezenou moc nad veškerou výrobou, službami a dalším podnikáním a bez konkurence nastaví u všeho svoje ceny a lidi sedře z kůže.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa