Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Politika je horší než cukroví: Zeman i Babiš přiznali, že ztloustli

Autor: ČTK, ljš - 
27. prosince 2014
06:34

Do dlouhé řady politiků, kteří ve svých funkcích přibrali, se připojili prezident Miloš Zeman a ministr financí Andrej Babiš (ANO). Zeman přiznal kila navíc před dnešním Vánočním poselstvím, Babiš si postěžoval na Facebooku a Twitteru. Nejsou ale první, a pravděpodobně ani poslední olitici, kteří v úřadu ztloustli.

Babiš měl loni v červenci, tedy několik měsíců před volbami, 77 kilogramů. "V červenci 2013 jsem měl 77kg, 10% tuku (a 0,5% preference ANO). Po roce sezení ve Sněmovně a na vládě vedle bufetu mám 92kg. Začínám zase cvičit. Start dnes 26.12.," předsevzal si předseda ANO. I proto se radoval z obřích "dupaček", které dostal pod stromeček. "Dcera Vivien mi nadělila One piece jump in, koupila ho na internetu, hezky kryje tuky, co jsem nabral v politice," svěřil se.

Babiš dostal od své dcery obří dupačky Babiš dostal od své dcery obří dupačky | Facebook.com, Twitter.com

Prezident Zeman si kvůli kilům navíc musel při dnešním Vánočním poselství z lánského zámku nechat rozepnuté sako. "Ztloustnul jsem a oblek se nepřizpůsobí mé nové velikosti. Je to divné, ale je to tak," řekl před natáčením, které zajišťovala televize Nova.

Známé jsou například proměny místopředsedy Senátu Zdeňka Škromacha (ČSSD). Ten nejprve téměř 30 kilo přibral, aby následně zhruba stejně tolik shodil. Pomohla mu k tomu údajně velmi přísná dieta. Sociálnědemokratický poslanec za Pardubický kraj Miroslav Váňa přibral prý ve sněmovních lavicích dokonce ještě o deset kilogramů více. O zhruba 15 kilogramů prý během několika měsíců ve funkci ztloustnul také bývalý premiér Petr Nečas.

Udržet se ve formě v politice ale mají problém i bývalí špičkoví sportovci. Nepodařilo se to ani hokejistovi a olympijskému vítězi z Nagana Jiřímu Šlégrovi. Ve Sněmovně po boku expremiéra Jiřího Paroubka reprezentoval LEV 21 a postupně u toho narostl o 15 kilogramů, a jak přiznal, nebylo to ve svalech. Nakonec se ale k původní formě vrátil, ve 43 letech je stále na soupisce extraligového Litvínova. To bývalý skokan na lyžích Pavel Ploc, momentálně poslanec za ČSSD, už má ke své skokanské váze daleko. Přibral prý zhruba dvacet kilogramů.

Opačným příkladem je ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Na podzim 2012 vážil 180 kilogramů, během roku ale dokázal téměř 60 kilogramů zhubnout. Aktuálně se jeho váha blíží 100 kilogramům. Jeho pokroky mohli lidé dokonce sledovat na webu hubnetesmilanem.cz.

disk ( 28. prosince 2014 11:38 )

Tak doufám, že nás Kompletně Geniální Babiš příště oblaží zase nějakými pěknými kousky ze svého fotoalba. To je aspoň lidovka, no kdo by si neřekl, že je to člověk jako ostatní ....ubohé.

disk ( 28. prosince 2014 11:36 )

Jasně, takže pěkně od ručiček ke knížeti. Chlast nepomůže nikomu a na Emanovi to prostě je vidět. Navíc dost pochybuji o jeho pracovitosti, spíše bude v jeho sebestřednosti a prezentaci.

.abcd.abcd. ( 27. prosince 2014 16:59 )

psát....dennodenně...

.abcd.abcd. ( 27. prosince 2014 16:58 )

Proč? Kdyby to dělal každej, nestačil by důchod. Tělo má jít do hrobu zjuntovaný, bejku. Kolikrát ti to maj lidi psít. Ty jseš strašnej moralista. Kníže smrdí fennodenně česnekem a taky mu nepíšeš, že to je na houno, že jenom smrdí.

kverul ( 27. prosince 2014 15:36 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa