Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zemanovy Hovory z Lán po kauze K*nda skončí? Prezident je předtáčet nechce!

Nad budoucností Hovorů z Lán prezidenta Zemana se vznáší otazník
Nad budoucností Hovorů z Lán prezidenta Zemana se vznáší otazník  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
22. prosince 2014
14:12

Kauza K*nda může možná nakonec mít poněkud překvapivé rozuzlení. Zemanovy Hovory z Lán by mohly skončit! Český rozhlas je totiž chce předtáčet, aby se vyvaroval podobným excesům. Prezident je proti. A že najdou společnou řeč, rozhodně není zřejmé...

Po Zemanově schůzce s generálním ředitelem Českého rozhlasu Peterem Duhanem tomu nic nenasvědčovalo. Vypadalo to, že si prezident svou vulgární mluvu obhájil. 

Zeman trval na tom, že se Hovory z Lán i nadále budou vysílat naživo. Podle šéfa Českého rozhlasu však má být pořad vysílán jako předtáčený. Zemana o tom informovali dopisem. „Nejnovější postoj generálního ředitele Českého rozhlasu je poněkud překvapivý vzhledem k závěrům schůzky s panem prezidentem 10. prosince,“ řekl Blesk.cz mluvčí Hradu Jiří Ovčáček a narážel právě na předchozí Zemanovu schůzku s Duhanem.

„Dopis jsme odeslali z toho důvodu, že musíme respektovat usnesení Rady ČRo, které se týká případného dalšího natáčení Hovorů z Lán, pokud prezident předtáčení odmítne, budeme muset vysílání pořadu zastavit. Zatím jsme žádnou oficiální reakci z Hradu nedostali,“ řekl ČTK mluvčí Českého rozhlasu Jiří Hošna.

Vypadá to tedy, že Zeman na dostatek pochopení v rádiu nenarazil. Předtáčení nebo zpoždění pořadu přitom dál odmítá.

„Příští Hovory z Lán budou vysílány jako předtáčené, to je poslední rozhodnutí vedení ČRo. S tím jsem seznámil pana prezidenta v dopise, který jsem mu zaslal v pátek. Neznám ještě jeho stanovisko, ale lze předpokládat, že s největší pravděpodobností na tuto možnost nepřistoupí, a tím pořad Hovory z Lán jako formát zanikne,“ řekl televizi DVTV Duhan.

„Pan prezident obdržel v pátek dopis od generálního ředitele Českého rozhlasu s informací, že by mělo skončit živé vysílání Hovorů z Lán. Pan prezident s tím zásadně nesouhlasí. V současné době situaci intenzivně řešíme tak, aby posluchači nepřišli o živé vysílání rozhovoru s prezidentem republiky. Veřejnost o tom budeme informovat,“ reagoval pro Blesk.cz Zemanův mluvčí Ovčáček.

Na jiném rádiu?

Na dotaz, zda by se mohl pořad s prezidentem Zemanem vysílat na jiné rozhlasové stanici, odpověděl Ovčáček ČTK , že nynější postup Hradu nebude komentovat. Nejposlouchanější české rádio Impuls zatím Hrad ohledně pořadu neoslovil. Pokud by se tak stalo, formát pořadu by zvažovali. „S největší pravděpodobností bychom pravidelný pořad s panem prezidentem raději předtáčeli, zejména s ohledem na to, jak se regulační orgány staví k případným problémům s obsahem vysílání, tedy konkrétně k možnosti postihu provozovatele za obsah, který zazněl v přímém přenosu,“ sdělila ČTK PR manažerka rádia Erika Güntherová.

Video K*nda sem, k*nda tam... Už to neřeknu, slíbil Zeman! - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

kkkastr ( 23. prosince 2014 17:34 )

Přesně tak, ono se stačí jmenovat jak se jmenují a tady ti místní rádoby demokrati slintaj blahem jak jsou to odvážné maminy, disidentky a hrdinky.

zabibol ( 23. prosince 2014 16:18 )

to je ta komunistická demokracie v té se nesmí svobodně vyjádřit ani sprostá komunistická hlava státu

zabibol ( 23. prosince 2014 16:17 )

Asi seš na úrovni tohoto přihlouplého a sprostého bolševika.

tgbb. ( 23. prosince 2014 13:29 )

To jako že soukromé rádio bude platit pokuty za jeho oplzlé řeči? Spíš ho poženou bičem ode dveří.

tgbb. ( 23. prosince 2014 13:27 )

Tady spousta bezdomovců přehrabává kontejnery, aby si sehnali něco k žrádlu a náš pan soudruh prezident má největší státnické starosti s tím, kde nějaké 4 bláznivé exhibicionistky souloží někde v Rusku na veřejnosti a co vyvádí v nějakém kostele.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa