Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Minipolitici o Vánocích pro Blesk: Co je malé, to je hezké!

Autor: mim, poe, vr, lmk - 
25. prosince 2014
07:00

Přiznejte se! Kolikrát už vám museli hnout žlučí – buď tím, jak se hašteřili ve Sněmovně anebo že hlasovali pro zákon, který vám nebyl po chuti. I oni ale kdysi byli malí a roztomilí, a nejvíce o vánočních svátcích! Pět českých politiků poslalo Nedělnímu Blesku archivní snímky z rodinného fotoalba. Který z nich byl nejvíce k sežrání?

Foto: 
Tomio Okamura (42, Úsvit) , na fotce 6 let

S maminkou, tatínkem a bráchy Hayatem a Osamu pózuje u vánočního stromečku v žlutém tričku a červených kalhotech šestiletý Tomio. Tehdy byl plachým klučinou, dnes je z něho boháč, poslanec a předseda Hnutí Úsvit.

Andrej Babiš Andrej Babiš | archiv Blesku, archiv Andreje Babiše
Andrej Babiš (60, ANO), na fotce 17 let

V červeném svetru se u vánoční tabule skví samotný »velký Andrej«. Sem se ale spíše hodí přezdívka »Andík«, jak mu říká partnerka Monika (40). Kdo by řekl, že z tohohle čahouna bude druhý nejbohatší muž v České republice a ministr financí?

Miroslava Němcová Miroslava Němcová | archiv Blesku, archiv Miroslavy Němcové
Miroslava Němcová (62, ODS), na fotce 3 roky

Dnes ji spíše vídáme v kostýmcích neutrálních barev, elegantní bižuterii a hedvábných šálách. Ve třech letech ale měla jednodušší vkus. Jen zalíbení v kvalitních materiálech je u ní stálicí – podívejte, jak ošklivě se tváří na umělé vousy a obočí »Dědy Mráze«.

Petr Fiala Petr Fiala | archiv Blesku, archiv Petra Fialy
Petr Fiala (50), na fotce 6 let

To byl tehdy prezidentem Ludvík Svoboda a Petr Fiala nosil kšandy a vypadal, že neumí do pěti počítat. Teď je z něho politolog, exministr školství a také předseda ODS, ze které se snaží vymýtit »kmotry« a dát straně modrého ptáka novou tvář.

Petr Mach (39, Svobodní), na fotce 9 let

V červeném roláčku a s medailí kolem krku (za co? nejcyničtější přístup k Evropské unii?) pózoval u stromečku Petr Mach. Dnes je z něho europoslanec, který si střílí z unijních nařízení, a také čerstvý ženáč – v říjnu si vzal krásnou Andreu (23).

katkom ( 26. prosince 2014 08:42 )

Tomio Pitomura je zářný příklad levicového politika. Co promluví, to je lež.

pussyhrad ( 25. prosince 2014 22:54 )

!!!Proto mi chybí tramíku fotka.

pussyhrad ( 25. prosince 2014 20:33 )

Okomura se nezobrazuje.

ruudazvostravy ( 25. prosince 2014 13:37 )

Němkině Kábrhelová je skrátka furt hvjezda, i kdyš se to nezdá a Urbánek Fijalka je akonrát blahoslavenej ko*kot,eště navýc k tomu pomazanej.

ritchi ( 25. prosince 2014 13:21 )

Máte rozhovor s prezidentem pro Blesk!!!! Už z Lán nebude. Obdoba Ivetina deníčku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa