Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ivana Zemanová přiznala: Když na Miloše házeli vejce, chtělo se jí brečet!

Autor: simao - 
19. prosince 2014
20:27

Vzpomínková akce 25 let od sametu se změnila v otevřený protest proti prezidentu Zemanovi - červené karty na Národní třídě to začaly, vejce, rajčata a další předměty, házené směrem k Zemanovi, dokonaly. Co se honilo hlavou první dámy Ivany Zemanové, když tuhle reakci lidí viděla? Bylo jí prý do pláče.

„Sledovala jsem přímý televizní přenos a opravdu mi bylo do pláče. Přišlo mi to neskutečně nedůstojné, byla to velká ostuda za přítomnosti čtyř zahraničních prezidentů," řekla Zemanová v rozhovoru pro denik.cz.

Zemanová tak připomněla i to, že k incidentu došlo před zraky pozvaných prezidentů Slovenska, Německa, Maďarska a Polska. Těm ještě dav tleskal, zato na jejího manžela pískal. „Nebojím se vás, stejně jako jsem se nebál před 25 lety," poznamenal tehdy Zeman. Podle první dámy se ale "Miloš nikdy nebál" a je a byl prý vždy zvyklý říkat nahlas i ty nepopulární věci.

Dav přitom Zeman popudil i svým vyjádřením o tom, že na Národní třídě před 25 lety nedošlo na žádný masakr. Zeman demonstraci proti své osobě kritizoval a nepomněl upozornit, že Praha byla jediným městem, kde ve 2. kole prezidentské volby uspěl jeho oponent Karel Schwarzenberg. "A já naprosto chápu, že někteří lidé se s touto volbou ani po roce nedokážou smířit. Je mi jich líto," říkal Zeman letos v listopadu.

Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A "zloděj" Klaus"? - Redakce Blesk TV
Video se připravuje ...

Zeman však vyhrotil atmosféru i svými nepříliš vybíravými vyjádřeními v Hovorech z Lán, kde se nezdráhal ani použití sprostých slov v přímém přenosu v souvislosti s ruskou skupinou Pussy Riot, známou svým rebelstvím i otevřenými protesty proti Vladimiru Putinovi. „Myslím, že není důvod se jich zastávat a nějak je oceňovat. Proto se Miloš vyjádřil takhle tvrdě, chtěl poukázat na to, že nemají nárok se titulovat jako disidentky," dodala Deníku Zemanová.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

venxa ( 20. prosince 2014 23:47 )

Pro rady4-Ty debilku sam pises ze byl v KSC, Pokud vim tak ke komousum se v sedesatych letech davali jenom vyzirkove, prospechari a nebo naprosti idioti, A pro anku.b-o me voleni se nemusis obavat. Jsem pravicovy volic a volil jsem Stevena Harpera.

kupredu-leva ( 20. prosince 2014 22:08 )

Ivanka se nám začíná podobat paní soudružce Gottwaldové. A Milouš? Jeho odlitek.

blooroses ( 20. prosince 2014 20:12 )

Za komunistické diktatury určitě, jinak těžko....

blooroses ( 20. prosince 2014 20:10 )

Ta vejce byla i pro vás paní Ivano. Ač to tak většinou není příliš zjevné, za dobrou pověstí mnoha státníku je právě jejich žena, která drží na uzdě jejich démony. Vy paní Ivano jste jenom povinným přívěskem, který má co dělat sám se sebou a po "odejtí" Šloufa už není nikdo kdo by držel démony Zemana na uzdě.

zabibol ( 20. prosince 2014 19:09 )

Ivanko bacha. Nový Miloušův song. https://www.youtube.com/watch?v=PoLYe8zRFjI

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa