Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

ČT1 škrtla Zemana: Místo vánočního projevu prezidenta pohádka!

ČT1 škrtla Zemana!
ČT1 škrtla Zemana!  (Autor: archiv Blesku)
Autor: vr, zrk - 
18. prosince 2014
12:52

„Pane prezidente, máte smůlu!“ Tak nějak by mohl znít vzkaz, který Česká televize vyslala Miloši Zemanovi (70). Jeho vánoční poselství totiž nebude vysílat na nejsledovanějším kanále! Přednost dostala princezna z Rimini.

Na „jedničce“ se přitom poselství loni vysílalo a po desetiletí před ním také novoroční projevy jeho předchůdců. Letos však místo hlavy státu bude pohádka! Zemanův projev poskytne 26. prosince v 13:00 veřejnoprávní televize na ČT24 – zpravodajském a méně sledovaném kanálu. To vše poté, co Zeman vulgaritami zarazil Český rozhlas v Hovorech z Lán a co editoři ČT z jeho dalšího projevu vystřihli jméno Zdeňka Bakaly.

Podle mluvčí ČT Alžběty Plívové jsou „obdobné interpretace zavádějící“ a jde o provozní záležitost. Prezidentská kancelář totiž k výrobě oslovila nikoliv ČT, ale Novu, která poselství odvysílá. Ostatní televize vyzvala, aby projev zprostředkovaly divákům. „ČT tak zařadila Vánoční poselství prezidenta v přímém přenosu do vysílání ČT24,“ napsala Blesku Plívová.

Na svém prvním programu bude ČT místo Zemanova projevu vysílat pohádku „O princezně z Rimini“, ve které hrají například Vladimír Dlouhý, Michal Dlouhý, Markéta Hrubešová, Jana Hlaváčová, Radoslav Brzobohatý, Josef Vinklář, Milena Steinmasslová a Pavla Ptáčková.

Mediální analytici: Je to vzkaz Hradu!

Radek Pálka, nezávislý mediální odborník: „Z mého pohledu by rozhodnutí ČT přesunout projev rozhodně dávalo smysl, už jen z oprávněné obavy, že by se mohla dostat do obdobně prekérní situace jako rozhlas s Hovory z Lán.“

Pavel Šíma z Institutu politického marketingu: „Je taky možné, že prezident leží v žaludku někomu z vedení televize a ta mu takto v mezích možností naznačuje, že nemusí skákat, jak prezident píská.“

suov ( 25. prosince 2014 08:46 )

suov ( 25. prosince 2014 08:44 )

Tak jeď za Obamou a vlez mu do prde.e, ale už tam zůstaň,,,

suov ( 25. prosince 2014 08:43 )

suov ( 25. prosince 2014 08:42 )

Ty jsi ale v.l mentálně narušený,,,,

suov ( 25. prosince 2014 08:41 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa