Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hruška mezi politiky: Šloufova knížka je pecka, radují se knihkupci

Autor: Vladimír Barák - 
18. prosince 2014
00:00

Pod vánočním stromečkem si rozbalíte dárek a z něj na vás vyskočí lobbista Miroslav Šlouf (66). Děsí vás taková představa? Tak se připravte! Šloufovy memoáry jsou totiž vánoční knižní bestseller a možná je dostanete i vy!

Kniha Miroslava Šloufa s názvem »Jak se dobývá Hrad« vyšla teprve před dvěma týdny, ale už nyní je první vydání takřka vyprodáno. Svého zákazníka si našlo již takřka deset tisíc kusů publikace. Podle distributora knihy, společnosti Euromedia, jde v žánru politické literatury o velký úspěch.

„Pan Šlouf v knize vyzrazuje detaily o osobnosti jeho bývalého přítele, prezidenta Miloše Zemana. Jde o velmi úspěšný titul, který se patrně veze na současných »protizemanovských« náladách ve společnosti,“ vysvětlil Blesku vedoucí odbytu Euromedie Milan Zpěvák. Z čísel prodejů má radost i nakladatelství Bondy, které knížku vydalo. „Už chystáme dotisk,“ uvedla za firmu Kristina Vodičková.

A co Nagyová?

Na vánoční nákupní horečku sázela i další politická celebrita, manželka bývalého premiéra Petra Nečase Jana Nečasová (dříve Nagyová). Ani její kniha »Nečas Jany Nagyové« si nevede špatně. Z hlediska prodejů prý jde o průměrný titul, což je ale v politické literatuře úspěch.

Podle dostupných statistik ale Šlouf Nagyovou válcuje v poměru tři ku jedné. Proč? Někdejší královně české politiky Nagyové nepomáhá přílišná medializace její kauzy. „O kauze a s ní spojenými soudními procesy informují média každou chvilku. Čtenáře to může unavovat,“ míní Milan Zpěvák z Euromedie. Lépe si vedou i dvě publikace zabývající se životem Václava Havla - Prezident Václav Havel od Daniela Kaisera a Havel z pera Michaela Žantovského.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jarypadlo ( 19. prosince 2014 06:29 )

Trhákem je že Šlouf válcuje Nečasku v poměru 3:1,to teda musí u nich v ložnici rambajz

illis ( 18. prosince 2014 12:38 )

Lidská schopnost sebereflexe je předpokladem odpovědnosti a má tudíž zásadní význam také pro etiku, pro vedení a hodnocení vlastního jednání. Takto je popsána sebereflexe, tu však Nečas Nagyová nejspíše nemá, protože jinak by nemohla nechat něco takového napsat . Ti co si knížku kupují jsou jen zvědaví, co na sebe řekla, mohou být v klidu, nejspíše to bude jen chvála a obhajoba jejího podlého jednání .

salto ( 18. prosince 2014 12:20 )

No jo, lidi milujou levný žrádlo a drby politických ztroskotanců

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa