Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotkovy problémy s letadlem: Porouchal se mu vládní speciál!

Vládní speciál měl problémy, narušilo to program premiéra Sobotky
Vládní speciál měl problémy, narušilo to program premiéra Sobotky  (Autor: Foto Blesk - David Malík, ČTK)
Autor: ČTK, simao - 
15. prosince 2014
22:45

Premiér Bohuslav Sobotka měl v čele vládní delegace vyrazit na summit do Bělehradu vládním speciálem. Nakonec však musel vzít zavděk menším letadlem. Problémy se naštěstí podařilo odhalit ještě před odletem!

Kvůli poruše vládního speciálu musel dnes večer odletět premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) z pražských Kbel na summit do Bělehradu jen s částí výpravy. Zbytek mise poletí v úterý ráno. ČTK to řekla mluvčí armády Jana Růžičková. Porouchaný Airbus totiž nahradil záložní Challenger, který má ale menší kapacitu, upozornil server Novinky.cz.

„Letoun vykázal závadu při předletové přípravě. Na odstranění závady se nyní pracuje,“ uvedla Růžičková. „S panem premiérem odletěla náhradním letadlem pouze část delegace,“ doplnila.

Se Sobotkou dnes měli na summit odletět kromě představitelů státu také podnikatelé a novináři. Právě podnikatelská mise a zástupci médií museli podle Novinek zůstat na letišti a poletí v úterý.

Vládní cesty do zahraničí poznamenalo v minulých letech několik poruch letounů. Loni v květnu například airbusu s tehdejším premiérem Petrem Nečasem na palubě prasklo na cestě do Ruska čelní sklo. Stroj proto druhou polovinu letu absolvoval ve snížené výšce.

V listopadu 2013 zase armádní letoun Jak-40 s delegací českého ministerstva obrany sjel při přistávání ve Stockholmu z přistávací dráhy. Kolizi způsobil vadný brzdný systém, delegace se pak vrátila do Česka náhradním letadlem.

9rot6 ( 16. prosince 2014 06:03 )

To jsem netušil, že pan premiér má vlastní letadlo,ale stejně za provoz a spolehlivost zodpovídá pozemní personál,copak asi kontrolovali páni mechanici,no jsem zvědav,jestli se dozvíme taky to B,kdo za tím stojí a proč se to stalo!

sateblit ( 16. prosince 2014 04:17 )

 To je ale nesmyslný titulek! Copak je to letadlo jeho?

srdcovadama111 ( 16. prosince 2014 01:32 )

Vládní letadla jsou jako poslanci, mimo provoz.

srdcovadama111 ( 16. prosince 2014 01:30 )

Zeman dobře věděl, proč do toho krámu 28.10.nesedl.

bt961 ( 16. prosince 2014 01:24 )

kdepak, to by kazdeho trklo kdo za tim stoji

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa