Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zeman odmítl změnu svých Hovorů z Lán: Po kauze K*nda si svůj slovník obhájil!

Zemanovy vulgární Hovory z Lán vyvolaly vlnu vtípků
Zemanovy vulgární Hovory z Lán vyvolaly vlnu vtípků  (Autor: Facebook)
Autor: simao, ČTK - 
10. prosince 2014
17:48

Miloš Zeman se dnes sešel s generálním ředitelem Českého rozhlasu Peterem Duhanem. Řešili podobu Hovorů z Lán, které vyvolaly kvůli Zemanovým vulgaritám vlnu nevole. Výsledek schůzky? Prezident odmítl změny, pořad zůstane v původní podobě. Bude se dál vysílat živě!

„Neplánuji žádné změny, koncepce pořadu zůstává, jak jsme ji nastavili,“ řekl po schůzce se Zemanem generální ředitel rozhlasu Duhan. Ke změnám prý nevidí důvod. „Pan prezident zcela přesvědčivě vysvětlil své argumenty kolem slovníku, který použil. Odmítá, a já ho v tomto případě chápu, jakékoli zásahy do původní struktury Hovorů z Lán, to znamená odmítá předtáčení, odmítá i zpožďování vysílání, protože by to považoval za cenzorský zásah. V tomto případě mám ten samý názor,“ dodal Duhan.

Zeman hovořil vulgárně v pořadu, který se vysílal počátkem listopadu. Podle Rady ČRo rozhlas odvysíláním Hovorů porušil zákon i kodex Českého rozhlasu. Rada ČRo uznala výjimečnost situace, kdy svou roli hrálo překvapení a respekt k hlavě státu. Do budoucna rozhlas vyzvala, aby u Hovorů z Lán svůj kodex respektoval.

Vystřižený Bakala a „profesionálně slabý“ mluvčí Zemana

Hrad se přitom pustil i do útoku, a to kvůli počínání České televize, která podle prezidentova mluvčího Ovčáčka vystřihla ze Zemanova projevu kritiku miliardáře Bakaly

„Pan prezident byl cenzurním zásahem České televize překvapen a nemůže vyloučit, že tento zásah byl způsoben tím, že pan Zdeněk Bakala doprovázel premiéra Bohuslava Sobotku na jeho nedávné cestě do Spojených států amerických,“ uvedl včera Jiří Ovčáček. Bakalův mluvčí i ČT to označili za nesmysl.

Údajnou cenzurou se zabýval i editoriální panel, složený ze zaměstnanců zpravodajství České televize. Jeho členy jsou např. Zuzana Tvarůžková či Richard Samko.

Vystřižení kritiky podnikatele Bakaly ze Zemanova listopadového projevu označil panel za „dílčí pochybení“. "Vzhledem k tomu, že došlo k dílčímu pochybení zaměstnance redakce zpravodajství, požádám ředitele redakce zpravodajství, aby jej v tomto kontextu řešil,“ uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Panel podle něj konstatoval pochybení v provedení zásahu, ale zároveň jasně řekl, že nedošlo ke zkreslení reportáže jako celku nebo jejího ovlivnění zvenčí.

Schytal to však i Zemanův mluvčí Ovčáček. „Reakce prezidentova tiskového mluvčího je profesionálně tak slabá, že České televizi spíš pomáhá,“ uvedl dnes místopředseda Rady ČT Jiří Závozda.

Video  K*nda sem, k*nda tam... Už to neřeknu, slíbil Zeman!  - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

tgbb. ( 15. prosince 2014 00:03 )

Mýlíš se, já takové hovado, jako vy dva komouši, nejsem.

tgbb. ( 13. prosince 2014 00:44 )

Dobytek zůstane dobytkem, i kdyby trakaře padaly.

jana999 ( 11. prosince 2014 16:59 )

ty seš tak blbej

zabibol ( 11. prosince 2014 10:12 )

Komunističtí zločinci a ruští anální alpinisti se stále snaží vtáhnout naši republiku do fašistických spárů ruských vrahů, jejichž ekonomika je na dně a obyvatelstvo Ruska začíná hladovět. Proto se krvavý pes Putler snaží rozpoutat další světový válečný konflikt.

sars ( 10. prosince 2014 23:57 )

 Až bude na tom koni tak náměstí bude Milošák. A když se řekne sejdeme se pod ocasem tak tam ale budou ty ocasove dva!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa