Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Hledá se nový kancléř? Mynář stále nemá bezpečnostní prověrku

Autor: ljš - 
5. prosince 2014
08:03

Sliboval, ale nesplnil. Uplynul téměř rok, ode dne kdy si kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář požádal o prověrku na stupeň přísně tajné. Nějak ji ale ne a ne dostat.

Podle deníku Mladá fronta Dnes začíná Zemanovi už tato situace velmi vadit a zřejmě tak naplní své ultimátum, které svému kancléři dal. Pokud si tedy Mynář nepospíší, dostane jeho teplé místečko po prezidentově boku někdo jiný. Podle listu se spekuluje o Zemanově tajemníkovi Radku Augustinovi, nebo překvapivě o brněnském primátorovi Romanu Onderkovi.

Zeman uvedl, že Mynářovi dá tolik času, kolik bude Národní bezpečnostní úřad, který prověrku uděluje, potřebovat. Nedávno prý odpověděl na poslední sérii dotazů. Pokud ale na konci zazní zamítavá odpověď, má kancléř smůlu.

Prozatím je pravděpodobné, že Hrad bude muset příští týden, kdy se v Praze koná summit prezidentů visegrádské čtyřky, zůstat u stávající praxe a v případě, že se bude projednávat něco "tajného" poslat kancléře "za dveře".

Video Hradní stráž salutuje úředníkovi. - Blesk - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzery ( 5. prosince 2014 10:24 )

Že by?

istyl ( 5. prosince 2014 09:01 )

vsehoschopni idioti a slouhove jsou Ovarovi potřeba a proto ho tam tak dlouho drzi...i když svým volicum tvrdil, ze ho vyhodi, když nebude tu prověrku mit...

andreslawicky ( 5. prosince 2014 08:49 )

Nemá už cenu aby si ji dělal půjde z hradu po vánocích společně se Zemanem

moiaza ( 5. prosince 2014 08:42 )

A k čemu bezpečnostní prověrka? Nač mu bude? V tomto Havlistánu se stejně všechno ví a nic se neumlčí. Mafiání mezi sebou si dávají echo dřív, než druzí mafiání opustí místnost. Informátoři jsou mezi policejní, soudcovskou a vládní mafii spolehlivi.

istyl ( 5. prosince 2014 08:35 )

za cil bylo, aby tam Ovar toho šmejda co nejdyl udrzel...a to se také stalo...prijdou novi šmejdi..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa