Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Cenzura v České televizi? Zeman srovnal Bakalu a Koženého, ČT to vystřihla! Proč?

Zeman jména Bakaly a Koženého použil v přirovnání ke kamenům, které leží na stoupající cestě české ekonomiky.
Zeman jména Bakaly a Koženého použil v přirovnání ke kamenům, které leží na stoupající cestě české ekonomiky.  (Autor: Archiv Blesk)
Autor: šim - 
28. listopadu 2014
14:14

Za miliardové podvody odsouzený a uprchlý pirát z Prahy Viktor Kožený a miliardář Zdeněk Bakala jsou podle prezidenta Miloše Zemana zbytečnými kameny na stoupající cestě k prosperitě českého podnikání a ekonomiky. Alespoň to řekl na konferenci 13. listopadu. V záznamu České televize však jméno Bakaly chybí, proč?

Na konferenci 25 let svobodného podnikání, kterou pořádala Hospodářská komora ČR a kde Zeman vystoupil 13. listopadu 2014, pronesl prezident tato slova: „Jdeme po stoupající cestě, na které jsou některé zbytečné kameny, tu Viktor Kožený, tu Zdeněk Bakala, tu mnozí další.“ Nelze se příliš divit tomu, že Zeman provokativně postavil Bakalovo jméno vedle Koženého. „Pan Bakala je nový Viktor Kožený,“ vyslovil prezident letos v květnu.

Když se část jeho řeči objevila v televizi ještě týž den v Událostech, po vyslovení jména Koženého zařadila režie ČT krátký záběr na tohoto uprchlého podvodníka. Následoval neznatelný střih v toku řeči a Zeman pokračoval slovy: „tu mnozí další.“ Kde se jméno Bakaly, jehož Zeman dlouhodobě kritizuje zejména kvůli privatizaci bytů RPG, ztratilo?

Televize se brání tím, že CELÝ projev byl na ČT vysílán ze záznamu 13. listopadu od 12.40 hodin. „Tématu se následně věnovala i v jedné reportáži Událostí,“ uvedla ve vyjádření mluvčí televize Alžběta Plívová.

Česká televize odmítá, že by se jednalo o cenzuru. „Nelze mluvit o cenzuře. Domnívám se ale, že v tomto konkrétním případě evidentně došlo k  editorskému pochybení, o objektivní posouzení ale požádám Editoriální panel ČT,“ říká generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Zeman Bakalovo jméno skloňuje velmi často. „Pan Bakala dal slib (že nájemníkům prodá byty za zvýhodněnou cenu - pozn. red.), který nesplnil. Kdyby mi to ústava dovolovala, byl bych první, kdo by ho zažaloval,“ nechal se slyšet Zeman během své cesty po Moravskoslezském kraji.

Video  Proč Česká televize vystřihla z proslovu prezidenta jméno Zdeňka Bakaly?  - Facebook.com - Zpravodajství bez cenzury
Video se připravuje ...

tgbb. ( 30. listopadu 2014 00:47 )

Pokud má televize dodržovat etický kodex, tak musí pravidelné Zemanovy prasárny vypískat, jinak budou platit pokutu. A pak se nemohou divit, když nějaký střihačský přiblblík si něco upraví posvém. Problém je v tom, že Zeman nedokáže mluvit slušně. Kterýkoliv jiný prezidnt z těch deseti kandidátů by byl lepší včetně toho potetovaného magora.

keep.smiling ( 29. listopadu 2014 16:31 )

a všimněte si prosím, co znamená "veřejnost" v této televizi - je to jen rada, poplatná politickům...

keep.smiling ( 29. listopadu 2014 16:31 )

ano, máš pravdu, hlavně co se týče Ukrajiny, tam se mlží až do běla...

keep.smiling ( 29. listopadu 2014 16:30 )

Rada České televize. Rada České televize je podle zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi, v platném znění, orgánem, jímž se uplatňuje právo veřejnosti na kontrolu činnosti ČT Rada ČT má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna, a to tak, aby v ní byly zastoupeny významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy toť asi vše. bakala v té radě není - to jen připomínka pro nezasvěcené, kteří o něm zde píší... takže si asi každý domyslíme, odkud vítr vane. A že cenzura existuje a u projevů, kde je něco "nevhodného", co se nehodí politikům, (hlavně v poslední době u prezidenta Zemana) se určité věci (slova, věty, názory), vypopuštěly. a říká se tomu "technická chyba )))))))) .

keep.smiling ( 29. listopadu 2014 16:21 )

Aničko, nic všude je cenzura

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa