Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Špidla se pustil do Zemana: Je to Zdeněk Troška české politiky, prohlásil!

Autor: shp - 
25. listopadu 2014
09:41

Příznačně v jihočeských Hošticích zavzpomínal někdejší český premiér na Miloše Zemana ještě v dobách, kdy byl předsedou ČSSD a ve svém proslulém autobusu Zemák objížděl republiku. V dokumentu Expremiéři ho s lehkým posměškem označil za Zdeňka Trošku české politické scény.

Miloš Zeman, když se dělají takové ty různé metafory, je Troškou české politiky,“ označil nynějšího prezidenta a svého dřívějšího stranického šéfa Špidla v dalším díle dokumentu České televize, z něhož přinesl ukázku web Novinky.cz.

Že současnou hlavu státu nemusí, je z dokumentu patrné. Jejich spory vyvrcholily v době, kdy vojska NATO bombardovala Jugoslávii. Špidla se stavěl proti, ale Zeman ho jako někdejší premiér obešel. Podle Špidly přitom nemuselo k bombardování dojít, kdyby ho Česko odmítlo.

Spory kvůli bombardování

„Musel jsem tehdy odjet do Paříže na jednání OECD – teď s odstupem si myslím, že mě tam poslali schválně – a když jsem si četl v OECD nějaký soubor tisku a informací, tak jsem zjistil, že se rozšířilo bombardování Jugoslávie,“ zavzpomínal.

„Byl jsem zuřivě proti, vrátil jsem se, žádal jsem Miloše Zemana, aby odvolal ministra zahraničních věcí (Jan Kavan – pozn. red.). To byl pro mě základní důvod, proč jsem se rozešel s Milošem Zemanem,“ vysvětlil Špidla. V dokumentu dále parafrázoval politickou scénu jako divadlo.

„Zemák, co si pamatuju, přinesl Miroslav Šlouf a Miloš Zeman byl vynikající Hamlet a sehrál to výborně,“ řekl Špidla příznačně v Hošticích, kde se odehrává klasická komediální trilogie Slunce, seno... a kde je Zemák nyní zaparkovaný.

Chtěl bejt prezident

„Miloš Zeman prostě chtěl bejt prezident, chtěl bejt vždycky prezident a vždycky mi říkal, že prezident bejt nechce. Chtěl být do té míry prezidentem, že rozvrátil koncepci, kterou jsem měl jako předseda strany a jako ministerský předseda. To jest získat prezidentský titul pro Otakara Motejla,“ uzavřel Špidla.

Aktuální díl dokumentu Expremiéři s podtitulem Vladimír Špidla – politický politik odvysílá ČT2 dnes ve 21:45.

pozorovatel2013 ( 26. prosince 2014 11:50 )

tak jo, to co umí Špidla, dokážeme taky! a možná že lépe ne? lidi už se proberte, chceme takové co devastují tento stát? NÉÉÉÉ???? Tak pojďme a něco s tím už sakra udělejme!!

pozorovatel2013 ( 26. prosince 2014 11:25 )

jen se divím, že po každém se chtějí výsledky, ale jak vidno, po Špidlovi výsledky nejsou? a jen potopa a bída? Čímpak to je? Špidlu odvolat z jakékoliv funkce a vrátit polovinu platu který pobíral za svoje pracovní období!! složil přísahu že bude sloužit věrně státu ale?? zase nic!! takže plat hezky vrátit!! a to by se mělo uzákonit! hned by byly prachy!! zrovna tak ostatní! nejsou výsledky, lidi nejsou s vámi spokojeni? opustit pozici a vrátit vše co jsi pozicí získal, část platu, všechny výhody atd!!

pozorovatel2013 ( 26. prosince 2014 11:20 )

Lepší Troška a Zeman než vy Špidlo! jste zloděj minulé vlády tak držte hubu, přiživoval jste se kde se dalo šmudlo od Sněhurky!! jste loupežník Špidla! Rozhodně nás Zeman nepoškodil tak jako Vy, Kalousek kniže, a celá ta vaše banda tunelářů. Přirovnáváte Zemana a Trošku dohromady? ale o vánocích na Troškovy filmy čumíte co? Protože na nové filmy aby se točily nejsou prachy které jste rozkradli!! Co jsi konkrétně pro svoji vlast udělal ty Špidlo? rozhodně za panem Troškou vidím moře práce a krásné práce, a co vidím po tobě a tvým týmem Špidlo? Zemi, která je chudá a do této pozice ji dostala taková pakáž jako jsi ty sám!!!! tak brzdi, než ti přistane pár po čuni ty příživníku jeden!! ani jsi se neuměl domluvit v Bruselu ty chcípáku, zalez někam!!!ksindle jeden, každý plodí moudra ale nad sebou se zamyslet to ne!!!

bm00790 ( 22. prosince 2014 09:27 )

Vážený Špidlíku, mydlíku, doporučila bych Vám si zajet do svého regionu, nehnul jste pro svůj kraj ani prstem. Běžte se podívat jaké vesnice Potěmkinovy jsou za vámi. Někde nejsou doteď ani pořádně upravené cesty, někde projde dědinou autobus snad 3x jen za den. Nestaral jste se o lidi ve svém regionu. Nemluvím do větru. Je to Bohem zapomenutý kraj. Když chce někdo něco modernuizavat tak mnozí starostové ani nemají představu jak mají zažádat o finanční prostředky. Podstatou je, že Špidla remcá a pakoval si kapse v Bruselu, kde neuměl jediný cizí jazyk a z našich peněz jsme mu museli platit tlumočníky. Hlavně, že mněl plnou hubu keců o tom jak se pozvedne sociální úroveň. Špidlík mydlík nic nedokázal, akorát se nabalil. Vždyť sama ČSSD nevěděla kam s ním. Brusel byl jeho zašívárna

tgbb. ( 1. prosince 2014 06:32 )

Tak tak, komouškové, perte se a žerte se. Už děda říkal: největším nepřítelem komunisty je zase komunista. A tihle v oranžovém převleku jsou ještě horší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa