Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zeman gavari pa rusky, jako když bičem mrská: Americké pivo je špinavá voda

Autor: Vera Renovica - 
25. listopadu 2014
10:47

Sám je spíš na vínečko, v zahraničí ale za české pivo bojuje. Například při státní návštěvě Kazachstánu. Miloš Zeman (70), který kdysi prohlásil, že slovenské pivo je dobré akorát tak na vyplachování protéz, se na česko-kazachstánském podnikatelském fóru před tamním prezidentem Nursultanem Nazarbajevem (74) pochlubil naším zlatavým mokem.

A to na účet konkurence. „Špinavá americká voda nemůže konkurovat českému pivu,“ zahlásil a rozesmál obecenstvo. České firmy totiž vybavují místní pivovary.

VIDEO: Poslechněte si, jak Zeman mluví rusky

Video Zeman perlil v ruštině: Americké pivo je špinavá voda! - Vera Renovica, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Zeman do největší postsovětské republiky přilákal přes osmdesát zástupců českých firem. Spolupráci vidí nejen v pivovarnictví, ale především v dodávání automobilů či vozů na kazašský trh, který označil za „zázračný“.

S Nazarbajevem, který byl kdysi pravou rukou Michaila Gorbačova a který je ve funkci prezidenta Kazachstánu od roku 1990, se bavili nejen o investicích, ale také o mezinárodní politické situaci. Náš prezident to odstartoval rovnou vtípkem.

„Let sem byl klidný, neletěli jsme totiž přes Donbas (jedno z míst na Ukrajině, které mají obšancované separatisté, pozn. red.).” Nazarbajev stejně jako Zeman nevidí řešení ukrajinské krize v sankcích vůči Rusku. Zároveň je však pro územní celistvost Ukrajiny.

Zemana v Astaně, hlavním městě Kazachstánu, přivítala teplota minus 26 stupňů. Z auta do auta, jak fungovala celý den hlava státu, si však člověk takové zimy příliš nevšimne. Na dotaz, jestli mu počasí nevadí, totiž odpověděl jako člověk, který neví, kolik venku je.

„Minus dvanáct stupňů není v České republice nic zvláštního, takže jsem se nemusel vůbec přizpůsobovat,“ řekl novinářům. Mrazivou Astanu ale už zítra opustí a bude pokračovat ve státní návštěvě Tádžikistánu, v jehož hlavním městě Dušanbe je o dvaadvacet stupňů víc.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tgbb. ( 2. prosince 2014 05:27 )

Moji milí blbí spoluobčané. Jsem rád, že jste mne zvolili prezidentem a že mi můžete závidět můj plat čtvrt milionu měsíčně. Byli jste debilové, když jste mi věřili. A teď už táhněte do prrdele.

eseteset ( 25. listopadu 2014 21:46 )

V první řadě tam udělal VELMI mnoho pro naše podniky. Ale vy to nevidíte. Vám by se líbilo, kdyby se tam nestudovaný hajný pochlubil červenými ponožkami, podělal se na veřejnosti jak je jeho zvykem (ale zajisté s knížecí noblesou), usnul by i při chůzi a poškodil naši zem jak by to šlo. To byste pak byl spokojený? Vy jste prostě rozený demokrat. O tempora, o mores.

eseteset ( 25. listopadu 2014 21:43 )

pokud řekne, že americká piva jsou nedobrá (taky je něco ztraceno v překladu, nezapomeňte, a že místí novináři rusky neumí je vidět hned v nadpise!), tak je fanatik. Kdyby řekl, že nedobrá jsou ruská piva, byl by zajisté za hrdinu... divné uvažování.

zabibol ( 25. listopadu 2014 17:35 )

Proti byli ruští fašisti.

zabibol ( 25. listopadu 2014 16:52 )

Nacisticko-fašistická klika vládnoucí v Rusku v čele s Putlerem a jejich věčně opilý análolezec Milouš, který kudy chodí tudy dělá České republice ostudu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa