Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zemanův mluvčí: Kolik Zeman vypije? Neodpovím, ale dodržuje dietní režim

Prezidentovi Zemanovi dělá mluvčího Jiří Ovčáček
Prezidentovi Zemanovi dělá mluvčího Jiří Ovčáček  (Autor: Foto Blesk - Martin Přibyl, ČTK)
Autor: simao - 
22. listopadu 2014
13:59

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček má co vysvětlovat v souvislosti s třeskutými kauzami kolem prezidenta Miloše Zemana, který podle průzkumů spíš rozděluje český národ, místo aby jej sjednocoval. Řeč se nyní stočila i na Zemanovu životosprávu. Jak je na tom prezident s alkoholem?

Jiří Ovčáček vystoupil na internetové televizi DV TV. Rozhovor s ním vedl ostřílený moderátor Martin Veselovský, který hned zpočátku poukázal na výsledky průzkumů, podle kterých Zeman rozděluje společnost, než aby ji stmeloval. "Rozhodně si nemyslím, že by pan prezident rozděloval českou společnost," bránil Ovčáček svého hradního zaměstnavatele. Exkluzivní průzkum Blesku však ukazuje něco jiného...

Zemanovi ubraly na popularitě některé výroky při návštěvě Číny i kauza "K*nda sem, k*nda tam". Ovčáček prý s prezidentem vulgarity ve vysílání Českého rozhlasu probíral. "Řekl jsem mu, že ty Hovory z Lán vyvolají velmi zajímavou a velmi vzrušenou situaci," konstatoval Ovčáček a potvrdil, že se Zeman neplánoval a neplánuje nijak omluvit.

Video Tiskovka Jiřího Ovčáčka - Tomáš Polák, Petr Soukup
Video se připravuje ...

Kolik Zeman vypije alkoholu?

Podle mluvčího má Zeman velmi náročný program, který by jen tak nějaký politik nemusel vydržet. Z období volební kampaně přitom pocházela informace, že Zeman denně vypije 6 skleniček vína a tři panáky tvrdého alkoholu. "Pan prezident tohle na radu lékařů omezil," uvedl v DV TV Ovčáček.

Na Veselovského přímou otázku, kolik toho Zeman nyní vypije, odmítl Ovčáček odpovědět. "Já bych to nenazval ´omezil pití´... Ten termín používáte vy, v souvislosti s panem prezidentem termín omezit pití... Já myslím, že je absolutně nedůstojné něco takového řešit," kroutil hlavou Ovčáček a otázku poté obrátil v útok. Moderátora se ptal, zda pije alkohol on. "Jsem já prezident?," odvětil Veselovský a argumentoval třeba tím, že Zeman je vrchním představitelem ozbrojených sil, který se však nechal slyšet, kolik toho vypije...

"Pan prezident dodržuje dietní režim, který mu byl doporučen," pokračoval mluvčí a k další otázce na alkohol dodal, že "úsudek pana prezidenta rozhodně nic takového neovlivňuje. V tomto směru veškeré obavy jsou zcela liché".

Svou pozici hradního mluvčího považuje Ovčáček za vrchol své profesní kariéry, zajímavou práci a "doslova každodenní". "Já nejsem od toho, abych prezidenta nějakým způsobem dirigoval," upozornil. Do Zemanových služeb nastoupil sice až po kauze viróza, i na ní však přišla řeč. 

"V té době bych řekl, že vyvrcholily problémy, které má pan prezident - a proto nosí tu hůlku - s nohama... Paní bývalá předsedkyně Sněmovny hovoří o tom, že prý něco cítila, předseda Senátu Milan Štěch hovoří přesně naopak a odmítá to. Já se přikláním a zastávám tuto verzi i po rozhovorech s panem prezidentem. My jsme to spolu probírali. Vylučuji opilost. To je nesmyslná záležitost. A vylučuji i některé jiné věci," vyloučil Ovčáček.

pablo41 ( 25. listopadu 2014 10:02 )

Už v Pionýru nám to říkali.

pablo41 ( 25. listopadu 2014 10:01 )

A kdybych i odpověděl,tak bych stejně zase lhal.

rudyptak48 ( 23. listopadu 2014 10:55 )

p ř e s n ě ! ! !

handgood ( 23. listopadu 2014 10:54 )

Kdyby měl krakonos500 k dispozici jaderné zbraně, určitě by je použil jako zásadní argument v dikuzi. Protože tuto podporu nemá, háže po nás leda tak sra-čky.

ninka64 ( 23. listopadu 2014 01:35 )

Ukrajina je zneužitá země Amerikou k rozpoutání konfliktu s Ruskem, od samého začátku jim o nic jiného nejde.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa